Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP'yi ve partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, "'Taksim Kabe'mizdir' dediler" sözleriyle hedef göstermesi, bunun bir "din elden gidiyor" kampanyasına dönüştürülmesi ile devam ediyor.  

Erdoğan'ın hedef gösteren iddiaları sokakta karşılık bulurken, son örnek ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin Odyoloji Bölümü duvarına asılan pankart oldu. siyasihaber.org'daki habere göre, üzerinde herhangi bir imza yer almayan pankartta, "Selahattin Demirtaş 'Kudüs Yahudilerindir' diyerek bebek katili İsrail’e destek vereli 3 hafta oluyor" ifadeleri yer alıyor.

Yerel seçimler öncesinde, gerçekte olmayan çeşitli platform ve inisiyatifler imzalarıyla AKP’ye destek pankartlar asılması, 7 Haziran öncesinde asılan ‘imzasız’ pankartların sahiplerini ele veriyor.

DEMİRTAŞ İDDİALARA YANIT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun iddialarına seçim meydanlarında yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şöyle demişti:

“Demirtaş Taksim’e Kabe demiş. Demirtaş Kudüs’e Yahudilerindir demiş. Dememiş olmama rağmen, yalan ve iftira kampanyasını hâlâ sürdürüyorlar. Kendine ‘Müslümanım’ diyen yazarlar, gazeteciler, televizyoncular, Başbakan ve Cumhurbaşkan'a buradan çağrı yapıyorum; bunu söylediğime dair ses kaydını görüntüyü yayınlayarak dinleyin, buna rağmen iftira kampanyasını sürdürecekseniz o sizin küçüklüğünüzdür.”