Ahilik Haftası kutlamaları, Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür/Sanat Ödülleri töreni ve bir açılış için Kırşehir'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan "Ülkemizde ikinci bayrak dalgalandırmaya çalışanlar ihanet içindedirler" dedi . 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

'İKİNCİ BİR BAYRAK İHANETTİR'

Millet kavramı bir etnik yapıyı ifade etmez. Ülkemizde ikinci bayrak dalgalandırmaya çalışanlar ihanet içindedirler. Bölücü terör örgütü tehditler savuruyor. Derdimiz batıda havalimanı var en doğuda da olsun istiyoruz. Ben Kürt kardeşim de uçakla gelsin gitsin. Onlar yol kesiyor biz yol açıyoruz. Aırlar boyunca varlığımızı sürdürmemizde ahilerin etkisi büyüktür. Bizim birliğimize tahammül edemeyenler var. Bizi bölerek yutmak isteyenler var. Biz öyle iri olalım ki onların midelerine oturalım. Biz sizlerle beraber geçmişi inşaa ettik.

11 yıl önce Hakkari Yüksekova'ya havaalanı yapılacak dediğimizde kim inanırdı. Bölücü örgüt hala tehditler savuruyor, bundan dolayı bitiremiyoruz. Batı'da havalimanı var mı var orada da olsun. İki gün yolculuk yapacağına iki saatte yolculuk yapsın istiyoruz. İnsanca yaşamanın gereği bu.

'ONLAR YOL KESİYOR BİZ AÇIYORUZ'

Onlar yol kesiyor biz yol açıyoruz. Farkımız bu. Nevşehir'in çevreyolu düzenlemesi için adım atacağız. Çok anlamlı bir törenle rahmetle anacağımız sevgili Neşet Ertaş ne güzel söylüyor: Bir yaratmış Allah tüm insanları ayrılık insanın sözünden olur. Ayrı görme şu insanoılunu her niyet kişinin sözünden olur.

'MİDELERİNE OTURALIM'

Bizi bölmek isteyenler var. Biz öyle iri olalım ki onların midelerine oturalım. Biz sizlerle geçmişi inşa ettik geleceği de inşa edeceğiz.

'PAZARTESİ YİNE ÇELME TAKACAKLAR'

Kendi savaş gemisini üreten 10 ülke var. Türkiye on ülkeden birisi. İnşallah bu başarılara yenilerini ekleyeceğiz. Barışı muhafaza için her an hazır olacağız.11 yıl boyunca hangi reformu yaptıysak karşı çıkanlar oldu, pazartesi yine karşı çıkacaklar. Sevgili kardeşlerim pazartesi günün Ankara'da Bakanlar Kurulu toplantımızın hemen öncesinde saat 11.00'de Türkiye için tarihi bir anı hep birlikte yaşayacağız.Pazartesinden itibaren yeniden çelme takma isteyecekler. Birinci köprüye karşı çıktılar ikinci köprüye de karşı çıktılar. Şimdi üçüncü köprüye karşı çıkıyorlar. Ama biz onları dinlersek gelecek nesiller bize ah eder.Onlar yanılacak, Türkiye kazanacak.Yeni paketle Türkiye sınıf atlayacak.Kapsamlı paketle Türkiye'nin ağırlıklarından kurtulmasını sağlayacağız. (haberler.com)