Başbakan Erdoğan için, "Tabancası olanlara duyurulur. Tayyip Bursa'ya geliyor" tweeti atan kişi hakkında 5 yıla kadar hapis istendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Twitter'dan suikast çağırısı yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve 3 gün sonra tahliye edilen Kudret Kaçar (42) hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

‘TAYYİP BURSA'YA GELİYOR, İŞİNİ GÖRÜN’

18 Temmuz’da Gökdere Meydanı’nda miting düzenleyen Erdoğan'ın Bursa ziyaretinden bir gün önce 'TC Kudret Kaçar' adlı Twitter kullanıcısı 'Tabancası olanlara duyurulur. Cuma günü Tayyip Bursa'ya geliyor, işini görün' şeklinde bir tweet attı. Çok sayıda kullanıcı tarafından da retweet edilen mesaj sonrası polis harekete geçti. Başbakan Erdoğan'ın Bursa programındaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

3 GÜN TUTUKLU KALDI

'TC Kudret Kaçar' adlı kullanıcıyı takibe alan polis aynı gün Kudret Kaçar'ı yakaladı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Kaçar, "Boş bulundum attım" şeklinde ifade verdi.

Bekar olduğu öğrenilen Kaçar, 'halkı suç işlemeye alenen tahrik' suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatının itirazı sonrası demir parmaklıkların ardında 3 gün geçiren Kaçar, tahliye edildi.

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı iddianameyi tamamladı. Kudret Kaçar hakkında ‘suç işlemeye alenen tahrik’ suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Kaçar hakkında, ‘Silahlı tehdit’ suçundan ise takipsizlik kararı verildi.

Kaçar’ın önümüzdeki aylarda Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. (Cumhuriyet)