Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da katıldığı toplu açılış mitinginde, polise olağan üstü yetkiler veren ve muhalefetin karşı çıktığı “iç güvenlik paketi"yle ilgili konuştu, "bu kanun öyle de yapsanız böyle de yapsanız çıkacak" dedi.

HDP'Yİ HEDEF ALDI

Erdoğan "iç güvenlik paketi"ne ilişkin kouşmasında HDP'yi de hedef alarak şunları söyledi:

"(...)Malum terör örgütü ve onun parlamentodaki uzantısı. 6-7 Ekim’de olanları, Silopi’de olanları, Cizre’de olanları biliyor musunuz?

"Suratlarında maskeler, afedersiniz etekleri giymişler, güya tanınmayacaklar, kaldırımları söküyorlar, polise saldırıyorlar, ellerinde molotofla otobüsleri yakıyorlar, dükkanları yakıyorlar. Utanmadan buna direniş, özgürlük diyorlar. Bunun neresi özgürlük?

"Partilerinin eşbaşkanlarından bir tanesi çıkıyor, milleti sokağa dökülmeye davet ediyor."

"400'Ü VERİN, YENİ TÜRKİYE'Yİ KURALIM"

Başkanlık sistemine de değinen Erdoğan, söz konusu sistemin Türkiye’nin “geleneklerine, göreneklerine” uyarlanacağını söyledi. Erdoğan, Başkanlık sistemine ilişkin olarak, "400'ü verin, yeni Türkiye'yi kuralım, başkanlığı getirelim" dedi.

Başkanlık sistemi için dünyadaki örneklere bakılacağını ifade eden Erdoğan, “Fransa da, Amerika da başkanlık sistemine geçmeden bunu gördüler. 20, 30, 40 yıl sürdü bu. Belli bir rakama geldiler tıkandılar. Başkanlık sistemine geçtiler sıçradılar. Hangi sistem var, başkanlık sistemi. İlla Amerika’daki sistemi entegre etmek zorunda değiliz. Bir arı misali her çiçekten balımızı alır, kendi sistemimize göre entegre ederiz” diye konuştu.

Bir kez daha Başkanlık sistemiyle ilgili tüm eleştirileri reddeden Erdoğan, “Diktatörlükmüş, padişahlıkmış şuymuş buymuş. Bunların hepsi boş laf” dedi.