Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, heykellerinin yapılmasından rahatsız olduğunu belirtip bundan vazgeçilmesini istedi.

Belediye başkanlarına hitap eden Erdoğan,  konuyu gündemine alıp heykelinin dikilmesini istemediğini söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Şahsımın heykelini yapmışlar. Buna çok üzüldüm, bu bizim değerlerimize terstir. Ne heykelimin dikilmesini ne masklar yapılmasını istiyorum. Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserleri diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. Asla bu yola, hiçbir arkadaşım girmesin. Böyle bir yanlış yaptılar. Bundan sonra kimse de bu yola tevessül etmesin.”

HARRAN'DAKİ HEYKEL KALDIRILDI

Harran Belediyesi tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından ilçe girişine halkın darbecilerden ele geçirip üzerinde Türk bayrağı açtığı tank ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eliyle 'Dur' işareti yaptığı heykelden oluşan anıt yapıldı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinin unutulmaması amacıyla yaptırılan anıttaki Erdoğan heykeli, Suriye Devlet Başkanı Esad'a benzetilmesi üzerine artan tepkiler üzerine yıkılıp yeniden yapılmıştı.

Anıtta bulunan Erdoğan heykeli, bu sabah yerinden kaldırıldı. Kaldırılan heykelin yerine ise '15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız' yazılı tabela konuldu.

Tank ve insan figürlerinin halen yerinde olduğu anıttaki Erdoğan heykelinin kaldırılmasıyla ilgili belediyeden açıklama yapılmadı.