Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, 25. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

HDP VE DOKUNULMAZLIKLAR

Türkiye'yi ısrarla terör örgütlerini destekleyen bir ülke olarak göstermeye çalışanları kimlerin teşvik ettiği gayet açıktır. Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütünün marşını söyleyerek çıkan, sözüm ona milletvekillerinin de onları birer kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığı malumdur.

"Komisyon başkanı isteseydi, oraya ne medyayı ne de danışmanları sokardı. Sadece komisyon üyeleriyle bu toplantıları yapabilirdi. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı.

"Maalesef kendilerine verilen bu fırsatı kalkıp da usulüne uygun şekilde kullanmadılar. Bu millete gerçekten çok çok üzüntü verecek bir tabloyu orada sergilediler. Bu millet buna layık değil. Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil.

DAVUTOĞLU'NA GÖNDERME Mİ?

“Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır. Kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler Türkiye’nin birikimini artırmak şöyle dursun mevcudu da heba etmişlerdir.

KİLİS'E ATILAN ROKETLER

“Çok sayıda vatandaşımız ve Suriyeli misafirlerimiz hayatını kaybetti. Hepsine başsağlığı diliyorum. Saldırılara misliyle karşılık verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir.

“Bir mücadelenin içinden geçiyoruz, sıkıntı büyük. Türkiye hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmadı, bırakmayacak. DAİŞ en büyük ziyatı Kilis’e yaptığı bu tür operasyonlarda vermiştir ve bu böyle devam ederse daha çok zaiyat verir. Türkiye tüm terör örgütleriyle mücadele edecek güce ve kararlılığa sahiptir.

“Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar.”