Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, NATO zirvesi kapsamında bulunduğu Galler'de bugün akşamüstü saatlerinde ABD Başkanı Obama ile görüşmesi bekleniyor. 

ABD Başkanı Obama ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen’i ya Türkiye’ye iade etmelerini ya da sınır dışı etmelerini isteyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den, NATO zirvesine katılacağı Galler’in başkenti Cardiff’e giderken, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan şunları söyledi:

“Bilgi ve belge olmadan ne yapacaksınız?’ diyenler var. Her şey; dinlemeler, tapeler ortada. Bunlardan daha büyük belge olur mu?

Şimdi inkar edecekler, o safhaya geliniyor. Şu anda delilleri yok etme noktasına geldiler. Adeta bir casusluk örgütü oluşturmuşlar ve bu işlerin odaklandığı merkez Pensilvanya.

Biz de Amerika’yla madem, stratejik ortağız, aramızda bir model ortaklık var; siz nasıl zaman zaman bazı teröristleri istiyorsunuz biz de size veriyorsak biz de size diyoruz ki, böyle böyle. Ya bunu deport (sınır dışı) edin ya da bize verin. Madem suçu olmadığını söylüyor. Gelsin burada yaşasın. İdare edecekse buradan idare etsin, siyasete soyunacaksa burada soyunsun.”