Ankara'da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ADAYLIĞI İSABETLİ OLUR"

Al Jazeera'deki habere göre; Erdoğan, "Adaylık konusu Abdullah Bey'in takdiridir. Politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur, hayırlı da olur. İsabetli olur" dedi.

GÜL NE DEMİŞTİ?

Abdullah Gül konuyla ilgili, "Cumhurbaşkanlığı döneminde partiler üstü bir görev yaptım. Mesafeli durmaya gayret ettim. Ancak partime döneceğimi söylemiştim. Ben bu partinin kurucusuyum hatta ondan öte bu hareketi başlatanlardanım. Sonra da partinin reformcu çalışmalarına liderlik ettim. Bu ne demek, artık arkadaşlarımın yapacakları çalışmaları desteklerim" açıklamasını yapmıştı.

ATALAY, "ADAYLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL" DEMİŞTİ

AKP Sözcüsü Beşir Atalay, Abdullah Gül’ün AKP’den adaylığının söz konusu olup olmadığı sorularını yanıtlarken, “Sayın eski cumhurbaşkanımızın kendisine soruldu, böyle bir niyeti olmadığını söyledi. Benim de bildiğim odur. Adaylığı falan söz konusu değildir diye düşünüyorum, kendi ifadesinden çıkarak” demişti.