Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında ilginç bir olay yaşandı. Denilebilir ki 'Diyarbakırlı çocuklar' Erdoğan'a küçük bir şaka yaptı.

Başbakan, toplantıda Kürt çocuklarının "kandırıldığını" ve "terör örgütü tarafından oyuna getirildiği"ni öne sürdüğü konuşmasında, o çocuklardan gelen 'mektupları' okudu. Bir mektubu daha eline aldı. Mektupta yazan 'şiir'i okuyan Başbakan, farkında olmadan Grup Yorum'un "Kızıldere" şarkısında geçen şiir bölümünün sözlerini dile getirmek zorunda kaldı.

Erdoğan, "bir başka Diyarbakırlı yavrumuz" diye devam ettiği konuşmasında, okumaya başladığı mektuptan şu alıntıları yaptı:

'DEVRİM' SÖZCÜKLERİ ATILDI AMA...

"Çanakkale gezisinde şehiterin mezarına giderken bir mezarda birden fazla şehit yattığını görünce çok duygulandım. Bizler canımızdan bir parça koparırcasına en iyilerimizi  verdik toprağa; yaratılan değerlerimin, onurumun, ahlakın, inancın simgesi olarak bilincimizi aydınlatıyor ve bizi kopmaz bağlarla bağlıyor bu toprağa, bu vatana"

Grup Yorum'un Kızıldere şarkısındaki "devrimci" kelimeleri atılarak hazırlanan bu mektupta Erdoğan, farkında olmayarak Kızılırmak şarkısından bir bölümü partisinin İl Başkanları toplantısında seslendirmiş oldu.

BAŞBAKAN, KILIÇDAROĞLU'NA "YAKINDA DHKP-C'YE ÜYE OLUR" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında, Gurp Yorum elemanlarının ve ÇHD avukatlarının gözaltı ve tutukluluklarını eleştiren eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için, "Eğer DHKP-C'ye Kılıçdaroğlu'nun üye olduğunu duyarsanız hiç şaşırmayın. Bunu da yapar. Legal olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilir" demişti.

İşte orijinal Kızıldere şarkısının ilgili bölümü ve Erdoğan'ın ağzından "Kızıldere" şiiri:

"ölüm onları apansız yakalamadı

ülkemizin uçsuz bucaksız sıradağlarında ve ovalarında

kentlerin yoksul mahallelerinde

ve uğuldayan meydanlarında

kuşatmalar altında ve barikatlar arkasından

sömürüye zulme boyun eğmemenin onuruyla

ölümün üstüne yürüdü onlar

tereddüt etmediler yok

"biz buraya dönmeye değil, ölmeye geldik" diyerek

türkülerle, marşlarla karşıladılar ölümü

özgür ve eşit bir gelecek için

canımızdan bir parça koparırcasına

en iyilerimizi verdik toprağa

onlar, yaratılan 'devrimci' değerlerin

onurun, erdemin, inancın simgeleri olarak

yüreklerimizi dolduruyor

bilincimizi aydınlatıyor

bizi kopmaz bağlarla bağlıyor 'devrime'..."   (Demokrat Haber)

Bu da Başbakan'ın söylediği Kızıldere şiiri videosu: