Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de sivil toplum temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Erdoğan, burada STK temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada PKK lideri Abdullah Öcalan’la BDP’liler arasında yapılan görüşmenin kayıtlarının sızmasını ve muhalefetin çözüm sürecine olan tavrını eleştirdi.

'GÖRÜŞMELER, ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇERÇEVEDE BİR ŞEYLER KAZANDIRIYOR'

Abdullah Öcalan'ı, “yalan yanlış haber getirip taşıdıkları için” avukatlarıyla görüştürmediklerini öne süren Erdoğan, ancak ailesiyle görüştürdüklerini söyledi ve “Bunların da bize ulusal ve uluslararası çerçevede bir şeyler kazandırdığına da inanıyoruz. Buradan eğer bir çıkış olacaksa, biz bu çıkış yolunu şu anda deniyoruz, deneriz ve bundan da yılmayız ve birilerine rağmen de bunu erteleyemeyiz. Buna rağmen de biz bu adımı attıysak bir çözüm yolu olduğu için” dedi.

'KARŞIMIZA HEP DUVARLAR ÖRÜLDÜ'

Erdoğan, ne zaman çözüm için adım atsalar karşılarına duvar örüldüğünü söyleyerek “10 yıl içinde terör meselesini çözmek için her adım attığımızda karşımıza engeller çıktı. Ne zaman adım atsak, karşımızda duvarlar örüldü. Ne zaman bir girişimde bulunsak, karşımızda hendekler bulundu. Ne zaman harekete geçsek, karşımızda provokasyonlar, tahrikler, sabotajlar bulundu. Bunların hiçbiri bizi yıldırmadı. Ne önümüze örülen duvarlar, ne kazılan hendekler, ne provokasyonlar, ne sabotajlar bizi yolumuzdan çevirmedi. Biz, 'bu işi inşallah çözeceğiz' dedik” dedi.

MUHALEFETE: NEYİN PEŞİNDESİNİZ?

Muhalefet partilerinin çözüm sürecine yönelik politikalarını eleştiren Erdoğan,, “Şehadet üzerinden, anneler üzerinden siyaset yapılmaz ama muhalefet buna 'hayır' diyor. Biz, 'gelin beraber yapalım' diyoruz, 'hayır'. Siz bir öneride bulunun 'hayır', destek olun 'hayır'. Öyleyse kenarda durun ona da 'hayır'. Peki siz ne istiyorsunuz, siz neyin peşindesiniz. Bir projeyle gelin, sadece 'Meclis'te olur' demekle olmaz, projeniz ne bunu söyleyin” dedi.

MHP VE CHP'YE ELEŞTİRİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde MHP'nin tavrını eleştirerek, “Çözüm adına hiçbir şey zaten kendilerinde söz konusu değil. Bol bol hakaret etsin, küfretsin. Bundan öte bir şey yok. Onun tek çözümü bu. CHP randevu ister vermez, AK Parti randevu ister vermez. Arkadaş sen neyin partisisin. Bir araya gelip oturmaktan bu kadar kaçınan bu kadar çekinen bir siyasi parti bu ülkede niye var. Konuşmayacaksak niye var? Üç kez ben randevu istedim vermedi. Bulunmaz Hint kumaşı mısın? Ben milletim adına istiyorum, şahsım adına değil” dedi.