KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞKA BİR HALT YEMESİNE GEREK KALMADI

Başbakan Tayyip Erdoğan geçmişte karşısında Deniz Baykal gibi bir muhalefet lideri olmasının avantajını kullanıyordu. “Değişen” CHP’de de Süheyl Batumlar, Hurşit Güneşler, Muharrem İnceler Baykal’ı hiç aratmadı. Bazı CHP’liler çareyi “Susturun şunları, bunlara susturucu takın” diye çırpınmakta ararken, Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları balığın baştan koktuğunu gösterdi.

En son Soner Yalçın’ın tutuklanmasını eleştireceğim derken, işi Ergenekon’u sulandırmaya, böyle bir şeyin olmadığına getirip “Getirin ben de üye olacağım” noktasına varınca Başbakan da bugün bu geri pası kapıp golünü attı.

Öyle görünüyor ki, seçime kadar Kılıçdaroğlu’nun başka bir halt yemesine gerek kalmadı. Bu “sözler” o kadar çok su kaldırır ki, bundan sonra ağzına kilit de vursa, ağzıyla kuş da tutsa işi zor…

ERDOĞAN FIRSATI KAÇIRMADI

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Ergenekon için "Neredeymiş bu örgüt gidip üye olayım" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, "Danıştay'ın 2. Dairesi'ne git orada aradığın örgütün izlerini bulursun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği Danıştay 2. Dairesi, tartışmalı türban kararı sonrasında Alparslan Aslan tarafından silahlı saldırıya uğramış ve Daire Başkanı Mustafa Birden ağır yaralanmıştı.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, ''Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında'' yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"ÖRGÜTÜ DANIŞTAY 2. DAİRE'DE ARA"

"Siz, elinizde üye kayıt fişi Ergenekon örgütünü aramayı bırakın da gidin yurt dışında Türkiye'nin itibarını görün, yaşayın. Şuna bak yahu... Türkiye'nin kanını emen, enerjisini tüketen bir örgüte üye olmak istediğini pervasızca söylüyor. Ardından utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan bizi, partimizi, hükümetimizi sivil diktatörlükle, baskı ile, korku siyaseti ile itham ediyor.

Danıştay'ın 2. Dairesi'ne git orada aradığın örgütün izlerini bulursun. 'Nerede, gösterin bana gideyim üye olayım' diyor. Git Danıştay'ın 2. Dairesi'ne orada gör. Diyarbakır'ın karanlık sokaklarına git, bir gece vakti ensesine kurşun sıkılanların izinde aradığını bulursun. Çorum'a git, Sivas'a git, Kahramanmaraş'a git, Gazi Mahallesi'ne git, kanlı 1 Mayıs'ın yaşandığı Taksim'e git oralarda aradığının izlerini bulursun. Orada zaten onların üye kayıt büroları var. Hemen orada seni kaydederler. Hiç birini yapamıyorsan Dersim'e git. Benim oradaki kardeşlerime sor, akrabalarına sor onlar sana anlatırlar. Eski genel başkan avukattı, yeni genel başkan işi üyeliğe kadar götürdü. Anamuhalefet partisinin genel başkanının bir örgüte üye olma arzusu karşısında vatana, millete hayırlı olsun diyemiyorum. Çetelere, mafyaya, karanlık süç örgütlerine hayırlı olsun diyorum.''

"DARBE ŞAKŞAKÇILARININ YAYGARALARI"

Erdoğan, ''Bizi bazı diktatörlere benzetenlere ben soruyorum; defalarca seçime girdiniz, defalarca kaybettiniz, defalarca partinizin oylarını düşürdünüz, ikinci, üçüncü parti oldunuz, baraj altında kaldınız, yine de o koltuğu terk etmediniz. Mısır'ı biz mi örnek alacağız yoksa asıl siz mi örnek alacaksınız?'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''sivil diktatörler, korku siyaseti, sansür'' gibi kavramların aslında bugün ortaya çıkmadığını, ''1960 ve öncesinde, 1980 ve öncesinde, 28 Şubat ve öncesinde ortaya çıkmış, gerektiği zaman fırına sürülmüş kavramlar olduğunu'' söyledi.

''Bu yaygarayı yapanlar darbecilerin aslında işbirlikçileridir, sivil uzantılarıdır ve amaçları da hak ve özgürlükleri geliştirmek değil, özgürlükleri yok sayan vesayetçi anlayışı hakim kılmaktır'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Darbe olunca alkış tutan bu jakobenler, aynı zamanda darbe öncesinde de darbe şartlarını oluşturmak için bizatihi gayret göstermektedirler. Darbe şakşakçılarının, darbe koşullarının oluşması için işbirlikçilik yapan bu statüko muhafızlarının söylemlerine siz aldırmayın, benim sevgili milletim aldanmasın. Onların özlemi ileri demokrasi değil, vesayet rejimidir. Onların amacı özgürlükleri hakim kılmak değil, yasakların varlığını devam ettirmektir. Onların korumaya çalıştığı milletin iradesi değil, güç odaklarının çıkar düzenidir.''

''KORKU SİYASETİ CHP'NİN GENLERİNE İŞLEMİŞ''

Başbakan Erdoğan, ''CHP'nin önceki Genel Başkanı malum, irtica üzerinden korku siyaseti takip ediyordu, şimdiki Genel Başkan da faşizm iftiraları üzerinden aynı siyaseti takip ediyor. Korku siyaseti bu CHP'nin genlerine işlemiştir'' diye konuştu.

DEMOKRAT HABER