Gezi direnişçilerinin “Bizi temsil etmiyor” dedikleri heyet Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Heyet ile Erdoğan’ın görüşmesinden çıkan kararın ise ‘referandum’ olduğu açıklandı.

Dünkü görüşmeye dair özel notlardan birisi ise Erdoğan’ın Gezi Parkı’na ‘görüşme yapmaya, gelmeye hazır olduğunu’ söylemesi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan, 4.5 saatlik toplantıda yarım saat konuştu. Erdoğan, 4 saat heyet üyelerinin ne talep ettiğini neden eyleme katıldıklarını ve görüşlerini dinledi.

İsmini vermek istemeyen heyet üyesi, Başbakan Erdoğan'ı samimi bulduğunu anlattı. Erdoğan'ın çözüm aradığına ikna olduklarını ifade eden heyet üyesi, 'Başbakan bizi ikna etmeye çalıştı' dedi. Görüşmede referandum teklifinin de gündeme geldiğini söyleyen üye 'Fakat referandum önerisi bize ait değil. Bu gidişatın farklı bir çözüm yolu da olmalı' dedi. Heyetten bu öneriye olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Erdoğan'ın referandum teklifine bazı üyeler memnuniyetle karşıladı.

'GARANTİ VERİN GELMEYE HAZIRIM'

Başbakan Erdoğan'ı kendilerine samimi eylemcilere diyalog kapısının açık olduğunu dile getiren heyet üyesi, 'orada herhangi bir provokatif girişim olmayacağının garantisini verin, görüşmeye, gelmeye hazırım' dedi. Erdoğan'ın bu teklifine Heyet, kendilerinin bir grubu temsil etmediklerini ve böyle bir garanti vermeyeceklerini aktardı. İsmini vermeyen bir diğer üye de Erdoğan'ın Gezi Parkı'ndaki gençleri anlamaya çalıştığını aktardı.

Akademisyenlerden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, öğrencilerden sanatçılara kadar farklı kesimlerin temsil edildiği heyette şu isimler yer aldı:

Mimar Selva Gürdoğan, Yönetmen Kutluğ Ataman, Üniversite Öğrencisi Nil Eyüboğlu, Tiyatro Sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, Taksim Platformu Sözcüsü ve Akademisyen Prof. Dr. Betül Tanbay, İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölge Üyesi Hale Çıracı, Sosyal Medya Uzmanı Zehra Öney, Sanatçı Rumeysa Kiger, Doç. Dr. İpek Akpınar, Yayıncı Zülfikar Kürüm,Başbakan Erdoğan'a açık mektup yazan AK Parti Üyesi Bülent Peker.