Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı çağrısının ardından erken seçim kararı alınmasına ilişkin, "Erken seçim, AK Parti olarak bizim presiplerimiz içinde olmamıştır. Son Cumhur İttifakı'nı beraber gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin talebi durumu değerlendirmemizi gerektirdi" dedi. 

CHP'yi de hedef alan Erdoğan, "Ana muhalefetin bir erken seçim hırsı var onun da hırsını rahatlatalım istedik. Şimdi er meydanında milletimiz hesabını soracak" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ekranlarında yayınlanan Siyasi İşler Özel programında Ahmed Arpatmoderatörlüğünde Okan Müderrisoğlu, Serpil Çevikcan ve Mustafa Kartoğlu’nun sorularını yanıtladı. 

"BAHÇELİ KONUŞURKEN YOLDAYDI"

Sayın Bahçeli’nin grup konuşmasına başladığı anı dinledim sonra yola çıktım. Yolda bir kısmını dinleme imkanım oldu. Meclis’e geldiğimde Başbakan Binali bey (Yıldırım) ve Başbakan Yardımcım Hayati bey (Yazıcı) vardı. Onlarla kısa bir değerlendir yaptık. Sonra kendi grup konuşmama çıktım.

Erken seçim, AK Parti olarak bizim presiplerimiz içinde olmamıştır. Son Cumhur İttifakı'nı beraber gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin talebi durumu değerlendirmemizi gerektirdi. Bahçeli'nin konuşması öncesinde durumu değerlendirmemiz söz konusu değil. Ben 1,5 yıl daha Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturma rahatlığına erişebilirdim. Sadece ülkemizin huzuru, refahı nerede diye düşünüyoruz. Milletimiz devam derse devam ederiz, tamam derse saygı duyarız.

Ana muhalefetin bir erken seçim hırsı var onun da hırsını rahatlatalım istedik. Şimdi er meydanında milletimiz hesabını soracak.

Demokrasi, hak ve özgürlükler, adalet, kalkınma ve atılım noktasında yaptıklarımız ortada. Bu noktada bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Tüm dünya Türkiye'deki gelişmeleri izliyor. Bütün siyasi askeri ekonomik alanlarda Türkiye, bütün kuşatılmışlıklara rağmen yarma harekatı yapmıştır. 

"SAADET PARTİSİ İLE HERHANGİ BİR NETİCE ALAMADIK"

Her zaman için ittifakta hayır vardır. Cumhurbaşkanı başkan yardımcıları adaylarını seçimden önce açıklamayacağım. Ana muhalafetin başındaki zat başkasını aramam, meydana çıksın. Diğerlerini konuşmamıza gerek yok.

Saadet Partisi ile herhangi bir netice alamadık. Gördüğümüze göre CHP ile daha uyumlular.

İYİ PARTİ AÇIKLAMASI 

YSK ile Yargıtay Başsavcılığı'nın vereceği karar neyse o karara saygı duymalıyız.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

OHAL'de Türkiye'de seçim yapıldı. Burada herhangi bir sıkıntı olmayacak. Bunların dediği bu "Yerim dar". Daha seçim için hazır değiller. Galiba adayları da bol. Milleti heyecana boğmaya gerek yok " dedi.