Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan için, “Amerika’da lisans eğitimini aldı, Harvard’da masterini bitirdi. Niye, bunlar kıskanıyorlar?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuştı. Erdoğan burada oğlu Bilal Erdoğan’ın Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmasına ilişkin, “Erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puan almasına rağmen katsayıya takıldı. O da gitti Amerika’da lisans eğitimini aldı, Harvard’da masterini bitirdi. Niye, bunlar kıskanıyorlar. Mesele bu” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

“Toplu açılış törenini yaptığımız 122 trilyon liralık 26 ayrı eserin Rizemize, Rizeli hemşehrilerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Bizim alametifarikamız hizmettir ama Pensilvanya’dakiler gibi değil, farklıyız.”

“Toplumda bazı kesimler tüm uğraşlarına rağmen içlerindeki başörtü ve inanç düşmanlığını saklayamıyor. Tabii bunların kafasındaki ideal yönetim, milli şefin idaresindeki tek parti. Hani milletin ekmeği bile karneyle aldığı, camilerin depoya çevrildiği, satıldığı, en küçük bir muhalif sesin dahi şiddetle bastırıldığı tek parti dönemi.”

BUNLARDA KÖK YOK


“Artık üniversitelerde, ortaöğretimde ve kamuda başörtüsü serbest. Başı açığı da başı örtülüsü de bunların hepsi benim kardeşim. Bunların hepsi bu ülkenin vatandaşı. Bunların arasına niye ayrımcılık sokuyorsunuz? Niye ayrımcılık tohumlarını atıyorsunuz? Yoksa başörtülü, başı açık, aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasalar çıktı, kıyamet mi koptu? Türkiye onların beklediği gibi bir karanlık çağa girmedi. Tam aksine bir aydınlık çağda yürüyor. Ama bunların kafası karanlık, zihniyeti karanlık. Bunlarda kök yok kök. Köksüz. Sıkıntı burada.”

“Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kuran, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar? ‘Diyaneti kaldıracağız.’ Ne yaptı sana Diyanet? İmam hatip liselerinin orta kısımlarının kapatılması sonrasında 600 bin olan öğrenci sayısı 60 bine düştü. Şimdi öğrenci sayısı 1 milyona çıktı.”

NİYE KISKANIYORLAR?

“Benim acım var. Benim derdim var. İki kız, iki oğlan dört evladım var. Dördü de imam hatipe gitti. Ama kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef kendi ülkemde üniversiteye gidemediler, yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Gidip Amerika’da, İngiltere’de başörtülü okuyabildiler ama burada okuyamadılar. ‘Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya’ dediler. Erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puan almasına rağmen katsayıya takıldı. O da gitti Amerika’da lisans eğitimini aldı, Harvard’da masterini bitirdi. Niye, bunlar kıskanıyorlar. Mesele bu. ‘İmam hatipli Harvard’da nasıl okur?’ Okur işte bak bal gibi de okuyor. Hazmedemedikleri bu.” (İMC Tv)