Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün gece Beştepe'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen'in iade edilmesi çağrısını yineledi ve "Er veya geç ABD de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ ya da demokrasi ülkesi Türkiye" dedi.

Erdoğan sözlerine, “85 koli dosya gitti. Böyle bir darbe yanlısını yaklaşık 17 yıldır ülkesinde barınan bu alçağı, bu şarlatanı herhalde artık ABD daha fazla saklamayacak, gönderecektir” diyerek devam etti.

Erdoğan, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'daki saldırıları hatırlatarak "İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor PKK devralıyor. O bırakıyor DAİŞ (IŞİD) alıyor. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler. Biz demokrasi nöbetlerinde yola devam edeceğiz" diye konuştu.

'GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZ DE VAR'

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki konuşmasında Erdoğan, KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık'ın "Savaş artık dağ ile sınırlı değildir. Metropollerde yürütülecektir" sözlerine de "Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunu da bilin" diyerek karşılık verdi.

İDAM TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinde toplananların 'İdam isteriz' sloganlarına da yanıt veren Erdoğan, Meclis'in idam yasasını geçirmesi durumunda kararı onayacağını bir kez daha yineledi ve idamın yasalaşması durumunda 15 Temmuz'dan itibaren geçerlilik arz etmesi gerektiğini söyledi ve "Darbe tarihinden itibaren idam talebi masaya yatırılmalıdır" dedi.

'DEMOKRASİ NÖBETLERİNE ARA VERİYORUZ'

Erdoğan konuşmasının sonunda 'Demokrasi nöbetlerine ara veriyoruz' dedi.