Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23'üncü MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu.

Muhalefet partilerinin seçim beyannamelerini eleştiren Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yu kastederek "Hatırlayın SGK'nın başında o zamanlar kim vardı? Şimdi bol keseden atıyor" dedi.

Erdoğan, "Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaatlerin nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünü olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat diye ifade ediyorlar. Birisi çıkıyor 1.500 diyor birisi 1.600 diyor, birisi  de 5 bin ... Eğer bu vaatlere oy verilecekse 5 bin'e oy vermek lazım. Böyle bir şeyin olması mümkün mü?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Ben herhangi bir partinin genel başkanı değilim ancak sorumluluk makamında olan bir cumhurbaşkanıyım.

Gördüğüm yanlışlar varsa bunları da uyarma gibi bir görevim var. Tarafsızlığım bunu gerektirir. Bakıyorsunuz ortada bir cinayet var. Müdahale etmeye mecburuz. Ben bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim. Onu bir kenara koyalım. Ben gökten zembille, paraşütle inmedim. Cumhurbaşkanlığından önce bu ülkede 12 yıl Başbakanlık yaptım. Ülkemizde şu an gerçekleştirilen ekonomik, siyasi, kültürel programların imzam var, emeğim var, katkım var " diye konuştu.

'DİYANET NİYE TARAFSIZ OLACAKMIŞ, BU MİLLETİN DİNİ BELLİ'

İmam Hatip Liselerine yönelik yanlış uygulamaların olduğunu söyleyen Erdoğan, meslek liselerinin Batı ülkelerine kıyasla geride kaldığını aktardı. Erdoğan, bazı siyasi partilerin seçim beyannameleri arasında yer alan 8 yıllık kesintisiz eğitim planına ilişkin ise “Biz bu şifrenin ne anlama geldiğini biliyoruz” diyerek İmam Hatip Liseleri’nin kapatılmak istendiğini söyledi.

Erdoğan, seçim beyannamelerinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılacağı tartışmalarına ilişkin yaptığı konuşmada “Milli Birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar. Değerlerimiz yaşamak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Bir tarafdan din istismarı yapacaksın öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaksın…” dedi.

Erdoğan, "Diyanet İşleri neden her inanca eşit mesafede olacakmış? Bu milletin inancı belli" ifadesini kullandı.

ZENGİNLİKTEN HERKES FAYDALANMIŞ!

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ortaya çılan zenginlikten tüm milletimizin faydalanmasını sağladık. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı oysa bu rakam Ocak ayında 849 lira oldu.

Hatırlayın SGK'nın başında o zamanlar kim vardı? Şimdi bol keseden atıyor. Şu anda bir panayır yeri açıldı. Bir verecekse beş vereceğim diyenler var geçmişte böyle değildi.

Benim cumhurun başkanı olarak gördüklerimi söyleme görevim var. Benim tarafsızlığım bunları söylememi gerektirir. Ortada bir cinayet var. Bunu söylemeliyim.

Türkiye yılda en az 6-7 büyüme sağlayacak potansiyele sahiptir. Bu ülke sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. Bu ülke milli egemenliğin hakim olduğu bir ülke olacak.

17-25 Aralık darbe girişimini paralellerle birlikte yürüttüler. Muz cumhuriyetlerindeki pazarlıkların kayıtları elimizde.

Gezi olaylarında faiz lobilerine nasıl çalışıldığı hep anlattık. Faiz lobileri şuan o malum kurumların içinde var mı var. Bunlara hizmet edenler kim olursa olsun ben onlara iyi gözle bakmıyorum.

Hangi mantıkla faizi arttıralım diye bu işin peşinden koşuyorlar. Faiz hiçbir zaman benim ülkemin yararına olmamıştır, olmayacaktır. ABD bu işi bilmiyor mu? Bu ülkede yatırım olur mu ben soruyorum size?

DAVOS'a son gidişimde hani malum bir IMF başkanı vardı ya onunla bir görüşmemiz oldu. "Bize mali destek verecekseniz verin ülkemizi yönetmesini biz biliriz" dedim. Bu sözler onların işlerine gelmedi.

Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimini kutsayanlar katiline aşık kurbanlar gibidir. Gezi olaylarının dışarıda da bağlantıları var.

TÜSİAD'ın başındaki kişi Lüksemburg bağlantılıdır. Demir Bank ve Tariş Bank'ta bu kurumun başkanının dosyası kabarıktır. El ele dolaşan her maşa gibi bunları da bir kenara atacaklar.

Türkiye'yi ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerinden alıkoyamayacaklar.

Muhalefet partileri millete ne vaat ediyor. Baktığımda hiç iç açıcı değil.

Ben tüm partilere eşit mesafedeyim ama buraya da gökten zembille inmedim.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra sorumluluğum daha da arttı. Muhalefetin bu vaatlerini nasıl olsa iktidara gelemeyeceğim vaatleri olduğunu görüyorum.

Herkese bol keseden dağıtıyor bunlar. Yıllarca bizim sosyal politikalarımızı eleştirdiler, makarna kömür dağıtıyorlar diye.

Bunlar halkımızı bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam demediler mi? Bu millet için ne yaptılar?

Unutmayın ki bu ülke sağlıkta uluslararası bir reform gerçekleştirmiştir.

Rahmetli Savaş Ay bir program yapmıştı. O programda hastane odalarını gösteriyor. Hastane denince akla ne gelir? Hijyen gelir. Burada hijyen diye bir şey yok.

Orta öğretimdeki meslek lisesi ağırlığını yüzde 54'e kadar çıkardık. Batıda bu rakam yüzde 65-70 seviyesinde".

ERMENİ SOYKIRIMI

Erdoğan, Ermeni Soykırımı'na ilişkin şunları söyledi:

"Tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum. Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden biri Almanya, Rusya, Fransa... Almanya'nın yol açtığı iki dünya savaşında yaşananlar ortada Cumhurbaşkanının böyle bir tavır sergilemesi anlaşılır şey değil Rusya’nın 1917’den beri kendi topraklarından hayatını kaybeden milyonlarca insanlar var Fransa'da aynı, kötü sicili tüm dünyanın malumu… Hepsi belgeli. Bizi eleştirenler önce kendi geçmişlerindeki kanlı izlerin hesabını vermek zorundadır.

Biz isterdik ki sayın Putin, Hollande Ermenistan’a gitmesin Çanakkale Ermenistan’a yönelik bir cevap vermedik ki, adım atmadık. Oraya iki başkan gitti, hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi

Eyy Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla!’ Arşivleriniz açın diyorsunuz! Biz 15 yıldır hazır oldupğumuzu söylüyoruz Bunların dilleri var konuşamıyor, kulakları var duymuyorlar.

Biz arşivlerimizi açmaya hazırız. Biz yüzleşmekse biz yüzleşmeye hazırız, biz rahatız. Üçüncü ülkelerin arşivleri varsa onlar da arşivlerini açsınlar. Bundan sonraki süreç çok farklı olacak söyleyeyim. Biz hiçbir zaman savunmada olmayacağız Biz bilginin, araştırmanın net olarak delillerle ortaya konulduğu bir ülke olacağız."

Kaynak: Evrensel