Kasımpaşa Tüneli’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PYD ve YPG’yi kastederek, “Dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütleri” dedi.

Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile ilgili bilgi veren Erdoğan, Türkiye’nin kendi güvenliği ve kardeşlerinin huzuru için üzerine düşeni yaptığını belirterek “394 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin katettiği mesafe bizi ve dostlarımızı sevindirirken, anlaşılan o ki birilerini de fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze, dünyaya telkin ettikleri tüm değerleri ayaklar altına alma pahasına akılla, izanla, insafla bağdaşmayacak engeller çıkartıyorlar. Suriye’deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde, bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, bu hakikatler de inkârla ortadan kalkmaz.”

"BENİ SARHOŞ ETME İSTANBUL"

Erdoğan ayrıca konuşmasında, ”En güzel şiirler bu şehir için yazıldı” diyerek şiirlerden alıntılar yaptı, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Üstüme Varma İstanbul” şiirindeni, ”Beni sarhoş etme ne olur İstanbul” mısrasını kullandı.

Üstüme Varma İstanbul

Sana geldim, içim ümitlerle dolu
Beni sarhoş etme İstanbul, ne olur
Bir gün ben de eririm caddelerinde
Çürür kemiklerim adım unutulur

Yine sen kalırsın dipdiri, sımsıcak
Göğün, bulutların, denizlerin kalır
Oynama İstanbul, benimle oynama
Bir gün öldürür beni bu dert, bu kahır

Ezilmiş ellerim arasında başım
Bu yeryüzünde başka çarem kalmamış
İşte gelip kapılarına dayanmışım

Karşında yıkılmış bir duvar gibiyim
Beni sarhoş etme, başım dönüyor
Üstüme varma İstanbul, kederliyim.

Ümit Yaşar Oğuzcan