Pekin'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'le birlikte Türk-Çin İş Forumu'na katıldı. 

Pekin’de Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, bir gazetecinin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Suruç katliamını Saray'a bağlı bir gladyo örgütü yaptı" sözlerini hatırlatması üzerine şu yanıtı verdi:

"Biraz ağır olacak ama bu aslı astarı olmayan terbiyesizce bir ifadedir. Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu söylemek isterim. Bu ifadeleri kullanan şahıs 6-7-8 Ekim'de 50 kişinin öldüğü katliamın baş sorumlusudur. Kendi üzerindeki karanlık bulutları dağıtmaya çalışıyor. Şu ana kadar dokunulmazlık altında bu süreci getirmiştir, lekelemiştir. Avrupa ve ABD’nin terör örgütü olarak nitelediği PKK ’ya karşı bir tavır ortaya koyamamaktadır. Abisi dağda yetişmiş biridir halen de dağda. Kendisi de fırsatı bulunca oraya koşar. Bunların ağzından çıkan sözleri duyması lazım. Haddini bilsin derim, olay budur."