Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşme bitti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme 100 dakika sürdü.

İkili beklenilenin aksine, yaklaşık 40 dakika rötarla bir araya geldi.

İkili arasında genelde 45 dakika süren ve Perşembe günleri gerçekleşen görüşmeler, bu kez normal seyrin dışında gerçekleşmiş oldu.

Son günlerdeki "gerilim" göz önünde bulundurulduğunda görüşme sonucundaki ihtimallerden biri de Davutoğlu’nun istifa etmesi.

Davutoğlu söz konusu görüşmenin ardından Çankaya’daki resmi konutuna geçti.

TIRMANAN GERİLİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Başakan Davutoğlu arasında bir gerilim olduğu aylardır gündemin üst sıralarında yer alıyor.

İkili arasındaki kritik görüşme, bu ortamda gerçekleşti; öyle ki, AK Parti teşkilatlarını atama yetkisi elinden alınan Başbakan Davutoğlu'nun tasfiye edileceği söylentileri de gündemdeki yerini korurken.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bugünkü muhtarlar toplantısında verdiği üstü kapalı mesajlar da dikkat çekiciydi:

“Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır. Kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler Türkiye’nin birikimini artırmak şöyle dursun mevcudu da heba etmişlerdir.”

Başbakan Davutoğlu ise dünkü grup konuşmasında, “Bu dava için gerekirse makam, mevki ve nefsimi ayaklarımın altına alırım, bu kutlu davadaki hiçbir arkadaşımın kalbini kırmam, bu ak yürekli kadroların üzülmesine izin vermem.” demişti.