Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın yapacağı Rusya ziyareti öncesi, iki ülkenin işbirliğine yönelik mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme St. Petersburg’da yarın saat 13:00’da gerçekleşecek.

Rus Tass haber ajansına konuşan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından hızlı bir şekilde sunduğu destekten duyduğu minnettarlığı da dile getirdi.

Erdoğan, “Putin’in neredeyse başarısız darbe girişimiyle eş zamanlı olarak sunduğu desteği karşısında minnettarım” dedi.

“Bu ziyaret ikili ilişkilerde dönüm noktası olacak” diyen Erdoğan, yeni dönemde askeri, ekonomik ve kültürel işbirliğinin süreceğini ifade etti.

Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile işbirliğini yeniden başlatmak istediklerinin altını çizdi. Erdoğan’ın, Rusya’nın Suriye barış gücünde en önemli oyuncu olduğunu vurgulaması da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım Tatarlarıyla ilgili Rusya ile görüş ayrılığının ise sürdüğünü kaydetti.

'SEVGİLİ VE SAYGIDEĞER PUTİN'

Tass’a verdiği röportajda, Putin’den sıklıkla ’sevgili’ ve ‘saygıdeğer’ olarak bahseden Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı’yla ‘arkadaş’ olduklarını da sözlerine ekledi.