Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “çözüm süreci” kapsamında oluşturulması beklenen “İzleme Heyeti”ne olumlu bakmadığını söyledi.

Ukrayna ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kadir İnanır, Avni Özgürel gibi isimlerin ortaya çıktığı “çözüm süreci”nde “İzleme Heyeti”ne olumlu bakmadığını, doğru bulmadığını açıkladı.

Hükümeti de bu konuda uyaran Erdoğan, bu işin istihbarat teşkilatı tarafından yürütüldüğünü hatırlatıp, "İzleme Heyetine olumlu bakmıyorum, doğru bulmuyorum. Birilerini tatmin etmek için bunlar yapılmaz" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Böyle bir şeyden benim haberim yok. Başbakanlığım döneminde de Akil insanlar heyetinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız dediklerinde bunu doğru bulmadığımızı o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile roman yazarları gitmişlerdir. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak. Doğru bulmuyorum. Bu da benim samimi düşüncelerimdir.”