Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin Yenikapı'ya neden davet edilmediğine ilişkin, "PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam." dedi.
 
Ankara'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yöneticilerini kabul etti.
 
Erdoğan'la görüşen isimler arasında yer alan Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarın herkesi saat 17.00'de Yenikapı'ya bekliyorum" dediğini aktardı.
 
Erdoğan, HDP'nin Yenikapı'ya neden davet edilmediği yönündeki soruya, "PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam." yanıtını verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bizimle de 2010'a kadar uyumluydular. Uyumlu olmadığı tek kişi var o da Erbakan'dı. Gülen ABD'yi bile ele geçirmek istiyor.
 
Üst akıl neyi istiyorsa harfiyen yerine getirecekti. Darbe başarlı olsaydı zil takıp oynarlardı. Akıncı Üssü vurulunca girişim çöktü. Üsse 12 bomba arttırdık."

Medyanın kararlılığını takdir etmek boynumun borcu.
 
Bu işin bittiğine şu anda inanmıyorum. Atacağımız adımlar var, rehavete kapılmayacağız. Spekülasyonlara fırsat vermeden bunu noktalayağacağımızı düşünüyorum.
 
15 Temmuz gecesi bu ülkeye diz çöktürmek üzere harekete geçenler 16 Temmuz sabahı çok daha kararlı bir Türkiye ile karşılaştılar.
 
Darbe girişiminin yaşandığı gece İstanbul'a iniş yaptıktan sonra konuk evinde bir kriz masası oluşturuldu. Üstümüzdeki geçen F-16'lar bomba yüklü olsa bırakırlardı. Liderlerin Yenikapı buluşmasından memnuniyet duyuyorum."
 
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
 
Bu arada Tarabya Köşkü ve çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Tarabya Köşkü'ne çıkan Kalender Caddesi'ni kullanan sürücülerin kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra geçişlerine izin verildi. Özel harekat polisleri ve çevik kuvvet polisleri Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'nin çevresinde nöbet tutuyor.
 
DUVAR ÜZERİNE AĞIR SİLAHLAR KONULDU
 
Ayrıca Tarabya Köşkü'nün önünde de Özel Harekat Polisleri'nin kullanımına verilen, uçaksavar ve ağır makinalı silahların bulunduğu 'ejder yalçın' tipi zırhlı muharebe araçlarının bulunması dikkat çekti. Köşkün girişindeki duvar üzerine de ağır silahların konulduğu görüldü.

Köşk önünde bekleyen gazetecilerin araçları ve canlı yayın araçları Cumhurbaşkanlığı bomba arama köpekleri tarafından tek tek arandı.