Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son gününde  Çad’dan Tunus'a geçerken uçakta gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda tepkilere neden olan '15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması' kapsamında hareket eden sivillere yargı muafiyeti getiren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hakkında konuşan Erdoğan, “Düzenleme son derece açıktır, kararlılıkla ve aynen devamından yanayız” dedi.

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün itirazı için de "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz” diye tepki gösterek "Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir" ifadesini kullandı.

Abdullah Gül, son çıkartılan KHK'yla ilgili olarak Twitter'dan şöyle açıklama yapmıştı:

"15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir.

İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum"

Bülent Arınç, Gül'e destek vermişti

AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gül'ün Twitter'dan yaptığı açıklamaları paylaşarak destek vermişti.