Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bu ay içinde kabine revizyonu yapılacağı iddiaları için “Haberlerin doğruluk payı yok” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı’nın Murat Hazinedar’ın görevden alınması ve ailesine de yurtdışı yasağı konulmasına ilişkin, belediyelerde sürekli mülkiye müfettişlerinin inceleme yaptığını ve ihbarlar olduğunu belirten Erdoğan, şu açıklamada bulundu; “Bu tür bir açığa alma kararını bakanlık veriyorsa demek ki bir su kaçağı var. Ataşehir’de ne olduysa burda da şimdi o olacak.

Bize gelen bilgiler çok daha farklı. İşadamlarımız, vatandaşlarımız kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu şikayetinde bulunduğu zaman ‘yüzleşmeye var mısın, bir suç üstü yapalım’ dediğimizde, kaçıyorlar. O zaman görevi kötüye kullananları nasıl ortaya çıkartacağız.

Beşiktaş’da da böyle bir süreç söz konusu. Yurtdışı yasağı İçişleri’nin yasal hakkıdır ve bu hakkını yasal hakkını kullanmıştır. Benim çocuklarımın da yurtdışında okuduğunu söylemiş. Benim erkek oğlum, üniversite puanı çok çok yüksek olmasına rağmen, Boğaziçi’ni tutmasına rağmen katsayı engeline takıldı.

Kızlarım başörtüsü yasağı nedeniyle dünyanın en saygın üniversitesinde okudu. Onların ki gibi gibi değil. Bunları bilmeden farklı farklı yakıştırmalar yapıyorlar. Sayın başkanın ailesinin yurtdışına çıkışına yasal engel olmasa, böyle bir yasak getirilmez. Bakanla da konuşurum, engel yoksa önleri açılıyor.”