Ankara’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzleme Heyeti ve Dolmabahçe açıklaması ile ilgili sözlerine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ismini vermeden yanıt verdi. Erdoğan, “Kürt sorunu yoktur” sözlerini de bir kez daha tekrarladı.

İSİM VERMEDEN ARINÇ'A YÜKLENDİ

Erdoğan'ın isim vermeden Arınç'a tepkisini şöyle dile getirdi:

“Biz dertliyiz. Dert adamı söyletir. Eleştiriyorsam yaşadıklarımdan, bildiklerimden konuşuyorum... Meselesi koltuk olanlar, ucuz kahramanlık sevdalıları bizi anlamadı anlayamaz. Biz şahsi meseleleri işin içine katmadan bu işi çözeceğiz. Kimse şahsi hırslarını, ideolojik saplantılarını çözüm sürecinin önüne koymasın... Çözüm süreci benim sorumluluğumda başladı. Bundan sonrasına ilişkin yorum yapmak herhalde benim hakkım, benim vazifemdir."

YİNE "KÜRT SORUNU YOKTUR" DEDİ

Erdoğan, Balıkesir’de söylediği “Kürt sorunu yoktur” sözlerini bir kez daha tekrarlarken, "Gezi olayları Kürt kardeşlerimizin sorunlarının çözümünün ertelenmesine sebep olmuştur" iddiasında bulundu. Cumhurbaşkanı, “Türklerle Kürtlerin kardeşliği pamuk ipliğine bağlı bir kardeşlik değildir. Genç nesillerin bu kardeşliğin boyutunu, ruhunu çok iyi anlamasını arzu ederim.” dedi.

2005 yılında Diyarbakır’da “Kürt meselesi benim meselemdir” dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Devletin çözüm çabasına girmesiyle birlikte Kürt sorunu kavramı artık geçerliliğini yitirmiştir.” iddiasında bulundu:

“Kürt sorunu yoktur dediğimde bunu art niyetle başka yere çekmeye çalışıyorlar. Artık Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunu vardır, bakın bu başka bir şey, yatıp kalkıp Kürt sorunu şöyle, Kürt sorunu böyle... Kardeşim bana bırak bu işleri söylemeyi, Kürt kardeşlerimin sorunu olabilir, Kürt kardeşimin de var, Türk'ün de var Zaza'nın da hepsinin sorunları var. Bunları gidermek için çalışacağız, ayrım yapmayacağız. Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka mesele yok. Bu, ülkeyi bölmeye gayret etmektir. Bu ayrımcılıktır, bu nüans son derece önemli.”