Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan'ın hedefinde ana muhalefet partisi vardı. CHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, ''Bunlar yolsuzluğu sorgulayamaz, olsa olsa yolsuzluk yaparlar. İttifaka dikkat edin. Paralel örgütle CHP ittifak halinde'' dedi. İnternet düzenlemesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu yasayla internete asla sansür gelmiyor. Tam tersine bu yasa interneti daha güvenli hale getiriyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'ten geçen internet yasası ile ilgili de konuşan Erdoğan, ''Bu yasayla internete asla sansür gelmiyor. Bu yasayla insanların özel bilgileri asla fişlenmiyor. Tam tersine bu yasa interneti daha güvenli hale getiriyor. Hatta daha özgür hale getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Bunlar eser ortaya koyamazlar. Bunlar yapmaya değil, hep yıkmaya geldiler. Kardeşlerim bunlarda dürüstlük yok, akşam başka sabah başka konuşurlar. Bu oyunu bugüne kadar siz bozdunuz yine siz bozacaksınız.

Biz yolsuzluk yapılmasına izin vermeyiz yapana asla müsamaha göstermeyiz. 1994'te yolsuzluk içindeki İstanbul'u CHP'den devralmıştık. Şu anda o CHP yolsuzluk iddiasıyla partiden attığı birini aday yapıyor. Ondan sonra adına yolsuzluk düzenlemesi yapan bu zat bu adam kalkıyor onu İBB Başkan adayı yapıyor. Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. SSK'nın Genel Müdürü olduğun zamanki pislikleri temizle.

Bunlar yolsuzluğu sorgulayamaz olsa olsa yolsuzluk yaparlar. Bu CHP'nin Genel Müdürü o koltuğa oturduğu günden beri eline tutuşturulan kağıtları sallayıp yolsuzluk iddiasında bulunuyor. Kayseri'de yolsuzluk iddiası ile yola çıktı sayesinde Kayseri sucuğa doydu. Eline ne verirlerse bu genel müdür onu sallıyor. Paralel devletle CHP ittifak halinde. Genel müdür unutma senin genel başkanın Baykal ile ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline bunları verenlerdir bunu bilesin. Önce siz aynaya bakın. Bu paralel örgüt sizleri parmağında oynatıyor.

Özel hayat ihlal edildiğin mahkemeye başvuruyor 5 gün sonra karar çıkıyor erişim engelleniyordu. Biz ise birisi mağdur mu oldu burada TİB bunu inceliyor kararını veriyor erişimi mahkeme kararına kadar engelliyor. Erişimi geçici olarak bloke etmeyi sansür olarak nitelendirmek sadece art niyettir. İnternete sansür gelmiyor. Yani bu ahlaksızlıklar, bu yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin?

Türkiye'yi kasetler yoluyla, kayıtlar yoluyla hukuk ihlallerinin yapıldığı bir ülke olmaktan çıkarıyoruz ve çıkaracağız. Şantaja, komploya, özellikle de kasetler yoluyla siyasete müdahaleye son verecek, sandığın, milli iradeninin gücünü daha da arttıracağız. Özgürlükleri sonuna kadar savunduk ve savunuyoruz. Ama kişilik haklarına müdahale, özel hayatın gizliliğini ihlal, özgürlük değildir. Meseleyi anlamadan, ne olduğunu bilmeden, öğrenmeden, 'sansür' diyerek, 'yasak' diyerek insanları sokağa çıkarmak isteyenler, farklı niyetlerin, farklı gayelerin peşindedir.

Okullarımızı fiber internet ile biz buluşturduk. Biz internete hayır demiyoruz, güvenli internet diyoruz. Paralel devlet çeteleri ile de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Devletin imkanlarını kullanarak bunları yurtdışına servis edenlerden bunun hesabını soracağız. Türkiye'de özgürlüklerin, demokrasinin önünü daha da açacağız.

Bir kısım yargıda güvenlikte yapılan yanlışları gördünüz. Buralarda insanların itibarını nasıl yerler altında süründürdüler gördünüz. Fakat bu iftiralar tutmayacak, iftira atanlar kendi iftiralarında boğulacaklar. Biz huzurunuza hizmetleri anlatmak için geliyoruz birileri de iftiraları atmak için geliyor bizim farkımız bu.'' (NTV)