Başbakan Erdoğan Kayseri'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında yine muhalefete yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'deki toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan "Biz CHP ile MHP’nin koalisyon yapabileceğini biliyorduk ama buna bir de BDP katıldı. Yetmedi bir de Pensilvanya katıldı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının bir kısmı şöyle:

Şimdi CHP çıldırmaya başladı. MHP çıldırmaya başladı. Ne diyorlar? İşte cumhurbaşkanıyla başbakan kendi aralarında oturacaklarmış başbakanı seçeceklermiş. Biz öyle bir şey söylemedik. Biz istişareyle kararlarımızı hep aldık. Şimdi de en geniş anlamda istişarelerimizi yaptık yapıyoruz. Fakat CHP de MHP de bir şeyler öğrendi. Onlar da kendi aralarında bir şeyler yapıyorlarmış.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNİ DİNLEDİLER

Biz CHP ile MHP’nin koalisyon yapabileceğini biliyorduk ama buna bir de BDP katıldı. Yetmedi bir de Pensilvanya katıldı. Biz bunlara iyi niyetimizle davrandık. Ama bunlar arkadan vurdular. Sayın cumhurbaşkanımızı dinlediler, beni dinlediler. Genelkurmay başkanımı dinlediler. Dün söyledim bugün de söylüyorum. Anayasa Mahkemesi’nin de başkan ve üyelerini dinlediler. Herhalde birileri ne demek istediğimi anlayacaktır.

Hoca efendi, ne hoca efendisi ya? Sen başbakanı nasıl dinlersin, enerji bakanımı nasıl dinlersin, bakanların aralarındaki konuşmayı yasal olarak dinlemek de yasaktır. Ama bunlar bunu da yaptı. Dedim ya inlerine gireceğiz, inlerine. Ama akşamdan sabaha olmuyor, ama olacak. Sabırla yavaş yavaş bunları da yapacağız. Ülkem için, ulusal güvenliği tehdit eden kim olursa olsun. Babamız dahi olsa acımayız. Yolsuzluk noktasında kim olursa olsun asla affetmeyiz.

Nerede bu paralel yapı nerede, belgesi nerede diyenler var. Bu dinlemeler belge değil mi? Daha neyi arıyorsun? Bu soruyu soranlar paralel yapıyı gizlemeye çalışanların kendileridir. Ya kendileri paralel oldukları için gizliyorlar, başka beklentileri oldukları için bu örgütle kendilerinin dayanışması olduğu için bunu muhafaza edenler var.