İstanbul’da Gezi Parkı Direnişi’nde tanışan çiftin evlenmeleri üzerine Taksim’e toplanan gruplara üç defa polis müdahalesi gerçekleşirken Başbakan Erdoğan da ‘Çapulculara fırsat vermeyeceğiz!’ mesajı verdi.

Başbakan Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) İstanbul’da Sepetçiler Kasrı'nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Son aylarda yaşanan bu olaylar içeriden ve dışarıdan koordinelidir. Bunlara karşı kararlı duruşumuz nasıl bir fren oluşturduysa, ileri dönemlerde de bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir" dedi.

“TENCERE TAVA ÇALANLAR SUÇ İŞLİYOR”

Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına da değinen Başbakan Erdoğan, "Demokrasi ve ekonomi mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Şu son yıl, bu kadar bereketli bir ayda ortaya çıkan olaylar sıradan olaylar değildir. Bu olaylar sadece içeriden kaynaklı olaylar değildir. Bu olaylar içeriden ve dışarıdan koordinelidir. Bunlara karşı kararlı duruşumuz nasıl bir fren oluşturduysa, ileri dönemlerde de bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir. Kamu düzenini bozmak isteyenler çapulcudur. Tencere tava çalanlar yasal olarak suç işliyorlar. Taşı yargıya... Hakkımızı arayacağız. Arabamızı mı tekmeliyor, çıkıp başörtülü bayanları yerlerde sürüklüyor. Bunlar oldu mu? Hala da oluyor. Bunları görmemezlikten mi geleceğiz? Haklı hakkını arayacak. Bu mücadeleyi beraber vereceğiz. Haklı hakkını aramazsa kaybeder" diye konuştu.

“İMAM HATİPLER SADECE BİR OKUL DEĞİLDİ”    

Başbakan Erdoğan, imam hatiplerin sadece bir okul olmadığını belirterek, "İmam hatipler bu ülkeye istikamet çizen, bu ülkenin ufkunu aydınlatan en önemlisi de bu ülkenin öz değerlerine sahip çıkıp, onları muhafaza eden nesillerin yetiştiği eğitim kurumlarıdır. Zulmün ve baskının en ağır olduğu günlerde ağabeylerimiz, o büyüklerimiz, o gönül erleri umutsuzluğa, hüzne kapılsalardı, belki biz bugün burada olmayacak, belki bugün bu iftar sofrasının etrafında muhabbet edemeyecektik. Biz onlara çok şey borçluyuz" diye konuştu.