Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünyanın pek çok yerinde adaletsizlikler yaşandığını ifade eden Erdoğan, “Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Diyojen’in mumla adam araması gibi adalet arıyoruz. Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dünyada adalet yok. Güçlü olanın haklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil. Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum. Böyle bir dünyada yaşamak bize bir zul. Şu anda Türkiye Suriye’den kaçan 3,5 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Şu ana kadar harcadığımız para 30 milyarın üzerinde.

O güçlerin karşısına geldiklerinde Dünya  5'ten büyük diyemiyorlar.  Bir yerden bağlılıkları var. Türkiye'nin Suriye'ye olan sınırı 911 km. Burada Türkiye'nin söz sahibi olması gerek.  PYD ile YPG'yi DEAŞ'a karşı kim yanına alıyor, Amerika.  Bir terör örgütünü başka bir terör örgütü ile ıslah etmek akıl karı mı? DEAŞ'ı beraber yok edelim diyorum. Diyorlar ki PYD, YPG ile yapalım. 3500 TIR silah girdi. Bu silahlar Kuzey Irak'ta nereye yerleştirilecek?  Terör örgütlerine bunlar veriliyor. Bunlar benim için, ülkem için tehdit oluşturmaz mı? Seri numaralarını alıyoruz, 'olaylar bitince silahları alacağız' dediler. Ben diyorum ki alamazsınız. Silahlar yerini buldu. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Geçende Fransa'da yürüyüş yaptılar. Alman polisinin nezaretinde benim idam kararımı açıkladılar. Bir pankart bir de otomobil. Panckartta benim resmim var, Putin'in resmi var, bir de Suudi  kralının resmi var. Öldüren Mercedes'i alır. Aynı durum  Fransa'da Fransa'nın devlet radyosuna o posteri astılar. Fransa polisi o posteri izliyor.