Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da toplu açılıştöreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında yine Amerika kıtasının keşfine değindi.

'Amerika'nın müslümanlar tarafından keşfedildi' sözleri dünya basınına da konu olan Erdoğan, "Bir Müslüman’ın bunu yapacağına inanmıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Amerika kıtasına Kolomb’dan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Yeni bir iddia değil, hatta şu anda Almanya’da yaşayan Prof. Fuat Sezgin’in kendi eserlerinde yer almıştır. Başka birçok bilim erbabının eserlerinde yer aldı. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan, konuşan ilim erbabının diliyle, oradan aldığım düşünceyle bunu o gün orada ifade ettim. Türkiye’de ve dünyada çok sayıda saygın bilim adamı delillerini ortaya koymuş durumda" diye konuştu.

Erdoğan, kendisine yapılan itirazlar 'özgüven eksikliği'olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Enteresan bir şey oldu, bu işin yabancı muhataplarından önce bizim kendi gençlerimiz incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Sadece gençler değil koca koca adamlar da itiraz ediyor. Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları, karikatüristler yazıp çizmeye başladılar. Neden? Bir Müslüman’ın bunu yapacağına inanmıyorlar. Gemileri karadan yürüten, bir karanlık çağdan bir aydınlık çağı açan lider olacağına da inanmadılar. Bu özgüven eksikliğidir."