Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki TÜMSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada savaş mesajlarını güçlendirdi. ABD'ye iş birliğini artırma ve Rakka operasyonunu birlikte düzenleme çağrısı yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"...İnlerine giriyoruz, gireceğiz, PKK'nın da inlerine giriyoruz. Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. Sınır ötesinde de PYD'yle mücadele ediyoruz, oraları onlara mezar ediyoruz. Biz bundan sonra gelecek desteklerle değil, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik ve kesiyoruz. Biz hep şuna inandık, Fetih yakındır, inşallah buna inanarak da yola devam ediyoruz.

Bölücü terör örgütünün ve desteklerinin gücünü büyük oranda kırdık kırıyoruz. Cumhuriyet tarihimizde Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardında sınır dışında kapsamlı çalışma yürütüyoruz. 3 bini aşkın DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Hedef Münbiç ve diyoruz ki Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Amerika'ya diyoruz ki terör örgütü desteklerini yanınıza almayın. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz.

16 Mayıs'ta Sayın Trump ile görüştüğümde belgeleri önüne koyacağım. Biz el ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz. Bir gece ansızın gelebiliriz."