ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

İkili arasında basına kapalı gerçekleşen görüşme 2 saat 45 dakika sürdü.

İmc’nin haberine göre, Erdoğan ile Biden arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, İstanbul ve Diyarbakır’daki saldırılarla ilgili olarak ABD yönetiminin sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getirdiği, terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği belirtildi.

Erdoğan’ın görüşmede, “Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini vurguladığı” belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinerek, “terör propagandası” yapmanın ve “terör eylemlerine” destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği bildirildi.

Görüşmede,  Biden’ın terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında yer aldıklarına değinerek, PKK’yi de “terör örgütü” olarak gördüklerin vurguladığı belirtildi.

Görüşmede, mart sonunda Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın Washington’da yapacakları görüşmenin, iki ülke arasında üst düzey görüş alışverişi için önemli bir fırsat olacağı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’deki 2 günlük çalışma ziyaretlerinin ardından ABD’ye hareket etti.