Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, BDP'li vekillerle ilgili hazırlanan Başbakanlık fezlekesine değindi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Haklarındaki hükümlerin kesinleşmesiyle ilgili olarak şu anda adı geçen, milletvekili olduğu söylenen ve cezaevinde olan kişiler yargılanmaktadır. Fakat Parlamento çatısı altında olanların, dokunulmazlık zırhına bürünenlerin işlediği suçlar vardır," dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlarla ilgili fezlekeler düzenlenmiştir ve bu fezlekeler Parlamento'ya geldiğinde dokunulmazlıklarının devamı mı, yoksa kalkması mı, bu kararı Parlamento verecektir. Eğer Parlamento dokunulmazlıkların kaldırılması kararını verirse, o zanlılar hakkında da bu defa bir yargı süreci başlayacaktır.

Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, 'silahlanın' çağrısında bulunanlara karşı da herhalde milletin vekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır, milletimizin de bizden beklentileri vardır.

Bu konuda bizler de AK Parti Grubu olarak bu fezlekeler üzerinde çalışmalarımızı yapmak suretiyle kararımızı verir, atmamız gereken adımı atarız."