Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açlık grevleriyle ilgili olarak konuştu. Erdoğan cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla açlık grevi eylemine başlayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin eylemleri için "rejime ihtiyaçları var" derken, açlık grevlerinin amacının 'hükümeti zayıflatmak olduğunu ve buna pabuç bırakmayacaklarını' söyledi.

'BDP'YE YAZIKLAR OLSUN'

"10 yıldır en fazla yoğunlaştığımız konu gençlerin öldürülmesini durdurmak oldu," diyen Erdoğan, "Biz ölümleri durdurmaya çalıştıkça birileri öldürmek için daha fazla mücadele vermeye başladı," dedi.  

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekillerinin, "Şu anda da ölümden, öldürmekten çıkar sağlamanın mücadelesini verdiğini" iddia eden Erdoğan, "Kendileri hayatın hazzını doyasıya yaşarken, insanları ölüme sürüklüyorlar," ifadesini kullandı.

"Cezaevindeki eylem terör örgütünün kendi mensuplarını ölüme sürükleme, başkalarının üzerinden rant sağlama eylemidir," diyen Erdoğan, "BDP'ye yazıklar olsun. Görüşme yapmaya yanaşmıyorlar. Bunların gücü yok, bunlar idare edilen, idare eden değil," açıklamasında bulunan ve "Eğer BDP'nin yüreği varsa bu eylemleri örgütleyene karşı cesur tutum sergilesinler," dedi.

'AÇLIK GREVLERİ ARAÇTIR, AMAÇ HÜKÜMETİ ZAYIFLATMAK, KAOS YARATMAK'

Erdoğan, açlık grevlerinin bir kaos ortamı yaratmak için araç olarak kullanıldığını öne sürerek açlık grevleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

"12 Eylül askeri müdahalesi öncesinde darbe zemininin güçlendirmek için bu eylemler ortaya konuldu.28 şubat'ta gerilimi arttırmak, hükümeti zayıflatmak için bu eylemler yapıldı. Bunlarının amacı taleplerinin karşılanması değil, kaos oluşturmak, gerilimi tırmandırmak. Kendileriyle ilgili olmayan bazı şeyleri gündeme taşıyorlarsa bu şantajdır, Türkiye'deki huzuru bozmaya çalışıyorlar."

MEDYAYI AZARLADI

"Türkiye'de bazı medya kuruluşları bu eylemlere destek oluyor. Açlık grevi, oksijenini bu medyadan alıyor," diyen Erdoğan, medyaya yönelik olarak şunları söyledi:

"Siz ne zamandan beri terör örgütüyle ortak güç tutmaya başladınız. Terör örgütü eylemlerini yaparken yaşamak ve yaşatmayı sorgulamadınız da bugün size ne oldu?"

ERDOĞAN AVRUPA'DAN GELEN TEPKİLERE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Avrupa'nın Türkiye'de devam eden açlık grevlerine gösterdiği tepkiye yönelik olarak da açıklama yapan Erdoğan şöyle devam etti:

"Avrupa başta olmak üzere, sesleniyorum: Terör örgütü askeri polisi hedef alırken üç maymunu oynuyordunuz. Kendi mensuplarını hedef alınca mı gözünüz açıldı?

Biz bu tuzağa gelmeyiz, bu eylemlere pabuç bırakmayız. Kimse kusura bakmasın. Türkiye eski Türkiye değil. Bunlar tamamen bayat senaryolar. Bugün bu tezgaha milletimiz gereken cevabı verecektir.

Bu kampanyaya boyun eğmeyiz. Uluslar arası gerilimi tırmandırma çabasına boyun eğmeyiz," dedi.

"BDP'LİLERİN REJİM YAPMAYA İHTİYACI VAR"

Cezaevlerinde devam eden açlık  grevlerine destek vermek ve dikkat çekmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlatan BDP'li milletvekillerine de tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi: "BDP'liler açlık grevine devam etsin. Bu arada şiş kebaplar gelmesin. Bunların rejim yapmaya da ihtiyacı var. Rejim yaparken bir diğeri bir diğerine ciğer kebabını takdim ediyor. Bu rejimi faşizme çevirmesinler. Hapishanedeki gençlerden ellerini çeksinler."  

'ANADİL YASASINI MECLİSE GÖNDERDİK, 13 MADDELİK YASA MECLİSTEN GEÇECEKTİR'

"Biz anadilde savunma hazırlığını meclise gönderdik," diyen Erdoğan, "Onlara değil milletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. 13 maddelik bir yasa olarak  bu tasarı meclisimizden geçecektir. Grubumuzun hassasiyeti bellidir," dedi. (Demokrat Haber/BA)