AK Parti'den istifası muammaya dönen ve istifa etmekten vazgeçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir açıklama yaparak Başbakan'dan özür diledi.


Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, açıklamasında "Sayın Başbakanımız, benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde "istifa" kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: YANLIŞ İFADESİNİ DÜZELTMEK ONUN GÖREVİDİR

Başbakan Erdoğan da Almanya'ya hareketi öncesi Bayraktar'la görüşmesi hakkında sorulan soruya, ''Görüşme yaptım. Ama benim ikna etme gibi gayretim söz konusu değil. Çünkü Erdoğan bey ikna edilecek bir kardeşimiz değil ki. Benimle 20-25 yıllık geçmişi olan bir arkadaşımız. Bu geçmişte, nereden nereye birlikte nasıl yürüdüğümüz belli. Oradaki kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir. Onun için de ikna gayreti içine girmem gerekmez. Onun buradan pişman olması lazım'' yanıtını vermişti. (gazeteport)