Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,Can Dündar ve Erdem Gül'ül tahliye edilmesine ilişkin olarak, “Çok açık net söylemek durumundayım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 28-29 Şubat'ta Fildişi Sahili'nde temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Batı Afrika gezisi öncesinde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

Bu ziyaretlerimiz Afrika kıtasıyla ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik adımlardır. Bu seyahatin ilk ayağı Fildişi Sahili olacak. Türkiye'den Fildişi Sahili'ne ilk ziyaret olma özelliğine sahiptir. Bir dönüm noktası olacaktır. Birçok anlaşmaya da imza atacağız. Ticaret hacmimiz 390 milyon dolara çıkmıştır. Bu ziyaretimin ticaretten ekonomiye, eğitimden yatırıma, savunma sanayine kadar yeni fırsatlara imkan sağlayacağına inanıyorum.

Fildişi Sahili ziyaretinden sonra Gana'ya geçeceğiz. 2010 yılında büyükelçiliğimizi yeniden faaliyete geçirdikten sonra ticaretimizi daha da artırmak istiyoruz.

‘SAYGI DUYMUYORUM’

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül serbest kıldı. AYM kararı vardı.

Her şeyden önce, şu ana kadar dikkat ederseniz herhangi bir açıklamada bulunmadım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle yakından, uzaktan alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır. Cumhurbaşkanlığı sözcümüz bazı açıklamaları yapmıştı. Bakar kör olmak durumunda değiliz. Bana göre medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde medyaya sınırsız özgürlük yoktur. Basın mensubu, yazılı görsel, kalkacak, her türlü hakareti yapacak, biz de sessiz kalacağız.

Anayasa Mahkemesi, bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım ama kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum.

Yerel mahkeme bu karara direnebilirdi. O zaman AYM’nin kararı boşa çıkacaktı.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan resmi ziyaret gerçekleştireceği Fildişi Sahili'ne hareket edecek.

Erdoğan, 28-29 Şubat'ta Fildişi Sahili'nde temaslarda bulunacak.