AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısındaki konuşmasında anadilde eğitimin bir hak olmadığını söyledi.

 

"Anadilde eğitim diye bir şey yoktur. Bu bir hak değildir. Resmi dil Türkçedir. Seçmeli olabilir."

 

Erdoğan grup toplantısında şu konulara değindi.

 

AKÇAKALE VE TEZKERE

"Beş canımız gitti. Biz şimdi buna da sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Senin kanın, canın buna müsaade edebilir ama bizim canımız, kanımız buna müsaade etmez.

 

"Efendim bu tezkereyle dünyaya savaş açabilirmişiz. O işin perde arkası. Açılır, açılmaz. Onu yeri zamanı geldiğinde konuşuruz.

 

"Buralara yapılan saldırılar tezkereye gerekçe oluşturmuyor mu? Blöfün ne olup olmadığını zamanı gelince görürsün."

 

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tezkereyle ilgili eleştirilerine karşı "Türkiye'nin kaderini tezkereye karşı çıkma adı altında Suriye yönetiminin çıkarına bırakamayız. CHP bir kez daha BDP'nin kuyruğuna takılmıştır" dedi.

 

Erdoğan MHP'ye ise teşekkür etti: "Tezkereyi destekleyerek bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP ve genel başkanına teşekkür ediyorum. Bize her şeyi söyleyebilirsin ayrı mesele ama bu işe destek vermek ayrı mesele."

 

BDP'NİN KUYRUĞU

Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirileri arasında BDP vurgusu da yer aldı.

 

"Böyle bir milli meselede ortaya milli bir duruş koyamayacak kadar CHP farklı bir yerdedir. Türkiye'nin kaderini tezkereye karşı çıkma adı altında Suriye yönetiminin çıkarına bırakamayız. CHP bir kez daha BDP'nin kuyruğuna takılmıştır. BDP'nin hangi amaca hizmet ettiğini zaten herkes anlayabiliyor. Ama Esed aşkının CHP'nin gözünü neden kör ettiğini anlamak mümkün değil"

 

DIŞ POLİTİKA

Erdoğan AKP iktidarının dış politika anlayışının halktan destek gördüğünü söyledi.

 

"Türkiye ve dünyaya dar bir pencereden bakanların, gelişmeleri at gözlüğü ile takip edenlerin bizim dış politikamızı anlamasını, takdir etmesini elbette beklemiyoruz, Milletimiz bizi anlıyor, destekliyor."

 

CHP'ye de yüklenen Erdoğan "Sokak ağzıyla konuşuyorlar. Esad'a 'canın cehenneme' diyor. ABD'ye 'canı cehenneme' diyebiliyor musun?" diye sordu.

 

SURİYE VE ECDADIMIZ

Erdoğan Suriye'nin önemine de değinmeyi ihmal etmedi.

 

"Kendi halkını bombalayan Esad'a gösterdiğiniz empatiyi neden o insanlar için göstermiyorsunuz? Bu millet bir kişi için Hint Yarımadası'na donanma gönderen bir millettir. "Türkiye gerekirse sıkıntı çeker ama mazlumun yanında olur. Suriye bizim için herhangi bir ülke değil. Suriye halkıyla akrabalarımız var. Suriye halkının tamamı bizim kardeşimizdir, onlar içinde bir ayrım söz konusu değildir.

 

"Suriye'deki kardeşlerimiz bize ecdadımızın emanetidir. Osmanlı'yı, Osmanlarının eserlerini göreceksiniz. Biz böyle iç içe girmişiz. Aynı pınardan beslendiğimiz kardeşlerimize sırtımızı dönebilir miyiz?"

"TERÖRİSTE AĞLAMAYIZ"

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Dağda ölen teröristlere ağlamıyorsanız insan değilsiniz" sözlerine tepki gösteren Erdoğan "Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız" dedi.

 

"Elinde silah olan, can alan hiç kimseye müsamahamız yoktur, olamaz. Terörü mazur gösteren anlayışa prim vermedik, vermeyiz. Onları savunamayız. Onlarla da el ele olamayız.

 

"Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz.

 

"Yerimizi iyi bileceğiz, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı ilave etme hakkı yoktur. (Bianet)