Genel başkan olarak ilk kez AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti, açık söylemek lazım, devrimci bir partidir. Türkiye en cesur, en etkili değişimleri AK Parti döneminde gerçekleştirmiştir" dedi.

Erdoğan'ı Meclis girişinde TBMM Başkanı Hüseyin Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve partililer karşıladı. Genel Başkan sıfatıyla Meclis'e geldiği için Erdoğan için askeri karşılama töreni düzenlenmedi. ​TBMM Başkanı Kahraman'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Grup Salonu'na gitti. 

'EN CESUR DEĞİŞİMLERİ AK PARTİ YAPTI

AK Parti, açık söylemek lazım, devrimci bir partidir. Batı ne diyordu? 'AK Parti sessiz bir devrim gerçekleştirdi' diyordu. Türkiye en cesur, en etkili değişimleri AK Parti döneminde gerçekleştirmiştir. Hak ve özgürlükler konusunda hiç bir dönemde atılamayan adımları atmıştır. Devrimci geçinenlere sesleniyorum. Acaba bu adımları hanginiz attınız? Bizim yavrularımızı üniversitelerden kovan siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? Nerede eğitim, inanç, düşünce özgürlüğü? Özgürlük benim sınıfıma dahil olanlarla olur mantığı yanlıştır. 

'TEŞKİLATLAR TAMAMEN YENİLENECEK'

İlçe ve belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz, yeniden gözden geçireceğiz. Ortada bir metal yorgunluğu var bunu aşmamız lazım. Çok daha gayretkeş ekiplerle 2019'a hazırlanmamız gerekiyor. İlgili birimlerimiz yoğun bir çalışma içerisinde bu çalışmaları yapması gerekiyor. Ben sizlere güveniyorum.