Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları toplantısında konuştu. Başbakan, eylem yapan ODTÜ'lülere 'ağaç istiyorsanız gidin ormanda yaşayın' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Biz 2014 Mart seçimlerine hem yaptıklarımızla hem de başlayacak projelerimizle giriyoruz.Bu avantajı halkımıza mal etmemiz lazım. Asla bunu herkes biliyor şeklinde hareket etmemeliyiz. Başka siyasi parti iktidardır ama hizmeti karayolları vermiştir anlatamadığımız için onu belediye yaptı der ve gider oyu ona verir. Bizi 11 yıldır ortaya koyduğumuz projelerimiz anlatıyor. Biz yeraltında çalışan bir teşkilatız. Alt yapı hizmetlerini ileri derecede yapan teşkilatız.

'GİT ORMANDA YAŞA'

Bilkent Şehir Hastanesi temel atma törenine giderken geçtiği güzergahta gördüğü pankartı anlatan Başbakan Erdoğan, 'Orada yazıyor ki yol istemiyoruz orman istiyoruz. Bunlara diyorum ki Türkiye'de orman çok. İstiyorsanız gidin ormanda yaşayın' şeklinde konuştu.

10 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da millete hizmet üretmeye ve karşı çıkanlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.Biz yolları yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Bakıyorsunuz nefis bir çalışma yapılmış o canım canım seramileri bu barbarlar ne yaptı mahvetti. Onlar yapılabilir ama milletin bunu görmesi lazım ibret alması lazım.

HALK BUNUN HESABINI SORACAK MI?

Acaba vatandaşımız soruyor mu bunu hangi vandal yaptı? Bu seramikleri, bu şehrin güzellikleri mahvedenlerden hesabını 30 Mart'ta soracağım diyor mu?

'DAHA ÖNCE ORADA YEŞİLLİK VAR MIYDI?'

Taksim yayalaştırma projesinin bir etabı bitti. Ama diyorlar yeşillik yok. Daha önce orda yeşillik var mıydı? Sizi egzoz dumanından kurtarıyoruz.

Biz bunların tamamiyle bir plan, proje içinde devamını sağlayan bir düşünceyiz. Bunların böyle bir düşüncesi yok. 90 artı uzatmalar var bunlara bakacağız.

'YAPILANI MUHAFAZA ETMEK ZORDUR'

Yapmak kadar yapılanı muhafaza etmek de zordur. Çünkü medeni olmak şehirlilerden gelir.Taş üstünde taş bırakmamak için ellerinden gelenleri yapıyorlar.

Altını çizerek ifade ediyorum bizim için menzil önce Allah'ın sonra milletin takdiridir.Millet bize dur deyinceye kadar aralıksız hizmet üreteceğiz.Rabbim bize dur diyene kadar 'durmak yok yola devam' diyeceğiz.Biz hizmetkar olmaya geldik, bizim farkımız bu.

'MART SEÇİMLERİ BÜYÜK ÖNEME SAHİP'

Mart seçimleri hepsinden daha farklı bir yerde ve daha büyük bir öneme sahip.

17 Eylül’de Türkiye tarihinin çok karanlık tarihlerinden birinin 52. Yıldönümünü kalp kırıklığı ile ifa ettik.

52 yıl önce Adnan Menderes çok hazin bir şekilde idam edildi.27 Mayıs müdahalesinin etkisi bugüne kadar sürmüştür.

11 yıl boyunca yaşadığımız bir çok sıkıntının temelinde 27 Mayıs müdahalesi ve Yassıada süreci vardır.

'YASSIADA’YA GİDİP ‘EL SÜRDÜRMEYİZ’ DEMİŞLER.. SEN KİMSİN?'

Yassıada ile ilgili bir proje hazırlıyoruz. Hemen hemen bitti.Adını Yassıada’nın Sivriada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası koyduk. Bir grup gitmiş o mahkemenin olduğu salona ‘Adının Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olmasını istiyoruz diye yazmış. Bir ayrı grup da ‘adamıza el dokundurtmayız. El sürdürmeyiz. Yassıada bizimdir’ yazmış.

Sen kimsin ya. Yassıada özgürlüğün yanında olanındır. (Vatan)