Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Erdoğan, "15 Temmuz'un diğerlerinden farkı milletimiz yediden yetmişe değerlerine haklarına geleceklerine sahip çıkmasıdır. Bu milletimle iftihar ediyorum. Ve bu aziz milletin bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyorum. Rabbime hamd olsun. Bundan sonra hiçbir terör örgütünün ihaneti cezasız kalmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden güvenlik görevlileri yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

 Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Ülkemizi dilim dilim doğramak için yutmak için kurulan planları, Çanakkale'de yerle yeksan etmiştik. 15 Temmuz'da heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Askerlerimiz bölücü terör örgütleri ile mücadele ederek heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Suriye'deki Fırat Kalkanı'nda bu kapsamda sayabiliriz."

"Türkiye'nin darbeler dönemini artık bir daha açılmamak üzere kapattığını sandığımız bir dönemde yaşadığımız 15 Temmuz felaketi milletimizin yüreğinde ve hafızasında derin izler bırakmıştır. Biz inşallah 15 Temmuz'dan ibret alacağız ve bir daha tekerrürüne de izin vermeyeceğiz. Sadece 15 Temmuz'un değil, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 12 Mart'ın, 27 Mayıs'ın tekerrürüne de müsaade etmeyeceğiz."

"15 Temmuz'un diğerlerinden farkı milletimiz yediden yetmişe değerlerine haklarına geleceklerine sahip çıkmasıdır. Bu milletimle iftihar ediyorum. Ve bu aziz milletin bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyorum. Rabbime hamd olsun. Bundan sonra hiçbir terör örgütünün ihaneti cezasız kalmayacak."

"Bize ve bizden sonrakilere düşen görev bu fırsatı en yi şekilde değerlendirmektir. Aynı şekilde şehitlerimizin emaneti olarak gördüğümüz geride bıraktığı yakınlarına sahip çıkıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanı olarak ben de yanınızdayım. Haklarınız konusunda bazı aksamalar olabilir. Fakat bu aksamalar içinde Aile bakanlığımız her zaman yanınızdadır. Valiliklerimizde aynı şekilde. Eğer hiç birisi gereğini yerine getirmiyorsa, bizim kapımızı çalın."