Memur-Sen toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerine günler kala, cumhurbaşkanlık makamına atfedilen “tarafsızlık ilkesini” bir kez daha ihlal ederek, düzenlenen toplantıyı adeta bir AKP mitingine dönüştürdü. 

Ankara katliamının ardından ülke gündemine oturan IŞİD’le işbirliği iddiaları hakkında konuşan Erdoğan, PKK ile IŞİD’i bir tutarak, PKK ve IŞİD’in, “aynı istikamet doğrultusunda hareket ettiğini” iddia etti.

“ÖZGÜRLÜKLERİ GELİŞTİRDİK” İDDİASI

Konuşmasında, bireysel özgürlükleri geliştirdiklerini savunan Erdoğan, “Kendimiz için değil, sadece belli bir kesim için değil, 78 milyonun her bir ferdi için özgürlükleri geliştirdik” diye konuştu.

Son dönemde internet ve matbu basın yayın kuruluşlarına yönelik olarak uygulanan baskı ve şiddet olaylarına da değinen Erdoğan, basının özgür olduğunu öne sürerek, “Bu ülkede artık çok sesli özgür bir medya olduğu için yeni Türkiye’ye saldırıyorlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ, PKK İLE IŞİD'İ BİR TUTTU

Ankara katliamının “kolektif bir terör örgütü” tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek şunları söyledi: “Eğer dikkatli bakarsanız hepsi aynı dilde konuşuyorlar. Atatürk’ün kurmasıyla övünen siyasi bir partinin başkanı, PKK niye silah bıraksın diyor? PKK ile DAEŞ aynı istikamet doğrultusunda hareket ediyor. Pensilvanya medyası ile PKK medyası aynı dili kullanıyor. Neden? Çünkü hedefleri aynı hepsinin hedefi yeni Türkiye. Bunların hedefi biz değiliz, hedefleri millettir, milli iradedir.”

MEMUR-SEN TOPLANTISINI AKP MİTİNGİNE DÖNÜŞTÜREREK OY İSTEDİ

IŞİD’le mücadelede Kürt peşmergelerini desteklediklerini iddia eden Erdoğan, “tek millet, tek bayrak” söylemini yineleyerek şunları söyledi: “Peşmergeleri kendi topraklarımızdan Kobani’ye biz gönderdik. DAEŞ’le onların mücadelesine desteği biz verdik. Ey Kürt kardeşlerim, 1 Kasım’da bu oyunu boz, bu oyuna gelme. Biz bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte kardeş olacağız. Onun için haftaya pazar çok önemli. Bizi bölmek isteyenlere, bizi parçalamak isteyenlere inanıyorum ki biz Rabia diyeceğiz. Tek millet, tek bayrak diyeceğiz.”

Memur-Sen toplantısındaki konuşmasında, sık sık “milli irade, Rabia ve tek millet, tek bayrak” gibi AKP sloganlarını vurgulayan Erdoğan, “Buradan tüm seçmenlere çağrıda bulunuyorum, mutlaka sandığa gidin. Oy kullanmayı ihmal etmeyin” dedi.