Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın Saadet Partisi liderliğine adaylığı Milli Görüş'ü ikiye böldü.

Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi, 4 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak. Kulislerde Fatih Erbakan'ın adaylığının konuşulması nedeniyle Ağustos ayında planlanan kongrenin öne çekildiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere genel başkan tartışmaları ile girmek istemeyen Genel Merkez'in, bu nedenle bir an önce kongreyi toplama kararı aldığı öğrenildi.

Milliyet'in haberine göre Fatih Erbakan'ın bir süredir Genel Merkezle arasının açık olduğu biliniyordu. Kız kardeşleri ile barışan ve onların desteğini alan Fatih Erbakan kısa süre önce Erbakan Vakfı'nı kurmuştu.

Ancak Genel Merkez, vakıf aracılığıyla siyaset yaptığını iddia ederek Erbakan'a tepki göstermişti. Başta Oguzhan Asiltürk olmak üzere Necmettin Erbakan'ın kara kutusu olarak bilinen isimler Genel Başkan Mustafa Kamalak'ı destekleme kararı aldı. Fatih Erbakan'ın yanında ise yine partinin önemli isimlerinden Ahmet Tekdal, Fehim Adak ve İsmail Müftüoğlu gibi isimlerin olduğu konuşuluyor.

Erbakan'ın adaylığını açıklamasından sonra SP'den bir açıklama yapılmış ve "Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Genel İdare Kurulu Üyeleri' ile istişare yapıldığı ve bu istişarelerden Fatih Erbakan'ın adaylık kararı çıktığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır" denilmişti.

Uzun yıllardır siyasete gireceği konuşulan Fatih Erbakan, 4 Mayıs'ta Ankara'da şansını deneyecek. Kamalak gibi Erbakan'ın da teşkilat tarafından sevcilen bir isim olduğu ve bu nedenle yarışın oldukça heyecanlı geçeceği de partinin kulislerinde konuşuluyor. Ancak Genel Merkez'in desteğini almayan Fatih Erbakan'ın şansının zor olduğunu ileri sürenler de var.