İZMİR’de, partisinin Konak İlçe 4’üncü Olağan Kongresi’ne katılan SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Fatih Erbakan, Milli Görüş gömleğini çıkardığını öne süren iktidara yüklenerek, "Gömleği çıkarmanın, Milli Görüş’ten kopmanın insanı ne hale getirdiği, ne büyük felaketlere yol açtığı görünüyor. Allah bizi bu duruma düşürmesin. İnsan bu duruma düştükten sonra ömür boyu Başbakan olsa ne yazar, ömür boyu Cumhurbaşkanı olsa ne yazar" dedi.

SP GİK Üyesi Fatih Erbakan, mevcut İlçe Başkanı Mustafa Erduran’ın tek aday olduğu Konak İçe Kongresi’nde yaklaşık 800 partiliye konuşma yaptı. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Erbakan, iktidarı hedef alarak, şunları söyledi:

"Ülkemizde işbirlikçi bir iktidar var. Milli Görüş gömleğini çıkartıp eski günlerini unutan, İsrail ve ABD emirleri doğrultusunda hareket eden bir iktidar. Dolar milyarderlerinin sayısını arttırdılar, emekliye düşük zam verdiler. Gelir dağılımı uçurumunu daha da arttırdılar. Faiz mikrobu ile verginin çoğunu dar kesimden alarak belli bir zümreye kredi, imkan ve ihale vererek zengini zengin, fakiri fakir yaptılar. Fakir fukara edebiyatı yaparak halkı ezdiler. Milletimiz tüketici kredilerine ve kredi kartlarına yöneldi. 2002 yılında vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 2.2 milyar dolarken bugün 100 milyar doların üzerine çıktı. 50 kat arttı. 2002 yılında kişi başına bireysel borç 3 bin dolarken bugün 15 bin dolara çıktı. Fakirin iktidarı olmadıklarını, mutlu azınlığın ve zenginliğin iktidarı olduklarını gösterdiler. Devlet bütçesinden yerli rantiyeye ve dış güçlere 362 milyar lira verilirken, vatan evladı 72 milyon insan için yapılan sosyal harcama 42 milyar lira oldu. Memleket evladına bir verirken faize ve yabancılara dokuz verdiler. Devletin resmi rakamlarına göre 5 milyon işsiz var. Gerçek işsizlik rakamı çok daha yüksek. Bunu kabul etsek bile aileleriyle 20 milyon insan eder."

’İNANÇLILARIN SORUNLARINI ÇÖZMEDİLER’

İktidarın, başörtüsü ve imam hatiplilerin sorunlarını da çözmediğini kaydeden Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu’yu gezerken ’Biz inançlı insanların sorunlarını çözeceğiz. İnançlı Müslümanlar’ın teminatı biziz’ dediler. Anadolu’yu karış karış gezip bunu anlattılar ama, iktidara gelince ’Başörtüsü bu ülkede ancak yüzde 2.5’in problemidir’ dediler. 15 yaşından küçük çocuğa Kuran öğretmeyi suç saydılar. Zinayı suç olmaktan çıkardılar. Yıllarca mecliste çoğunlukta olmalarına rağmen, imam hatipli olmalarına rağmen, imam hatiplerin orta kısımlarının açılması ve eski durumlarına getirilmesi için adım atmadılar. Anadolu’da kilise tadilatlarına ağırlık verdiler. İçlerinde bulundukları acınacak durum budur. Misyonerlerin ve patrikhanenin sorunlarını çözdüler. Gömleği çıkarmanın, Milli Görüş’ten kopmanın insanı ne hale getirdiği, ne büyük felaketlere yol açtığı ortaya çıkıyor. Allah bizi bu duruma düşürmesin. İnsan bu duruma düştükten sonra ömür boyu Başbakan olsa ne yazar, ömür boyu cumhurbaşkanı olsa ne yazar."

DHA