AKP’li Ensarioğlu "Dokunulmazlıkların kaldırılmasına hepten karşıyım," diyor. 60 civarında AKP’li de oylamada hayır diyebilir.

BDP'lilerin dokunulmazlıklarıyla ilgili tartışmalara AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da katıldı.  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1994'te DEP'li Kürt vekillerin Meclis'ten atılmaısnı hatırlatarak, "kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim" eleştirisine karşılık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gül'le aynı fikirlerde olmadıklarını belirten açıklamalar yapmış ve BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu söylemişti.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINA KARŞI

Tartışmalara ortak olan Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise görüşlerini Taraf gazetesine yaptığı konuşmada belirtti.

Ensarioğlu, "1994’teki DEP olayının görüntüleri hafızalardayken böyle bir olayı tekrarlamak Türkiye’ye prestij kaybettirir," derken, dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olmadığını açıkça belirtti.

"1994'TE YAŞANANLAR HAFIZALARDAN HENÜZ SİLİNMEDİ"

"94’teki dokunulmazlıkların kaldırılmasının tahribatı henüz hafızalardan silinmiş değil. Yaka paça o insanların götürülmesi bölgede, etnik kimliklerine yönelik bir hareket olarak algılandı. Bu algı hafızalarda iken dokunulmazlıkların kaldırılması, bu algının pekişmesine sebep olur," diyen Ensarioğlu, olası durumda ise ayrışmanın körükleneceğini ve  BDP’nin daha da güçleneceğini söylüyor.

TARAF: 60 AKP'Lİ HAYIR DİYECEK

Bu arada Taraf gazetesinin haberine göre de AKP içinde 25’i Doğu ve Güneydoğu’dan, yaklaşık 35’i de batıdan olmak üzere toplam 60 vekil, Gül’le aynı kaygıları taşıyor.

Gazete, her ne kadar açık bir şekilde dillendirilmese de bu 60 vekilin, şu an Adalet Komisyonu’na havale edilen dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili oylama yapıldığında "hayır" oyu kullanacağını iddia ediyor.