Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili kelepçe dayatmasına izin vermedi. Berberoğlu bu neden duruşmaya SEGBİS ile katıldı, Berberoğlu'nun tutukluluğunu devamına karar verildi.

Hürriyet'ten Aziz Önen'in haberine göre; Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde yapılacak yargılaması için kelepçeyle adliyeye götürülmek istenmesini protesto etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülecek duruşmaya kelepçe yüzünden gelmeyecek olan Berberoğlu, cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. 

1 Aralık 2017 tarihinde görülen davanın ilk duruşmasında, 2. Ceza Dairesi, kamu güvenliğini gerekçe göstererek duruşmanın kapalı yapılmasına karar vermiş, ailesi ve avukatları dışında kalan herkesi dışarıya çıkarmıştı.

Bugünkü duruşmaya da avukatları katılırken, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de adliyeye geldi, ancak kapalılık nedeni ile duruşma salonuna giremedi.  

MİT TIR'ları davasının ikinci duruşması sona erdi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar verildi.