Engelliler Konfederasyonu ve Altı Nokta Körler Derneği'nden 14 kişilik bir heyet, HDP Genel Merkez binasına gelerek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinin amacına ilişkin konuşan Engelliler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tatar, siyaset üstü bir örgüt olmadıklarını belirterek, siyaseti sorunları çözme alanı olarak gördüklerini söyledi. Tatar, engelli sorunlarının siyasete daha fazla müdahalesi ile çözülebileceğini vurgulayarak, bu nedenle bir çalıştay da düzenlediklerini söyledi. HDP'nin engellilerin sorunlarını çözme noktasında bir adım önde olduğuna dikkat çeken Tatar, "Burada olduğumuz için söylemiyoruz, her yerde de söylüyoruz, sizin engelliler haftasında yaptığınız meclis grup toplantısı konuşmanızdaki sözleriniz bizim bakış açımıza denk, bire bir oturan bir anlayıştı. Bu nedenle kendimizi size çok yakın hissediyoruz. Konfederasyonumuzun yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımızı HDP'den aday adayı olarak gösterdik" dedi. Tatar, HDP'nin barajı aşarak mecliste güçlü bir şekilde yer almasını çok arzuladıklarını sözlerine ekledi.

'HDP'YE CİDDİ BİR YÖNELİM VAR'

Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Avukat Suha Sağlam ise AKP'nin yardım yöntemlerinin engellileri kendisine bağlayan bir şekilde olduğunu belirterek, yardımların propaganda için yapıldığının ayan beyan ortada olduğunu ifade etti. Sağlam şunları söyledi:

"Ben kendi tabanımızda hissediyorum HDP'ye ciddi bir ilgi, bir yönelim var. Ben de inanıyorum ki HDP barajı rahatlıkla geçecek. Dezavantajlı gruplar, sizin engellilere yönelik bakışınıza bakıyor. Engellilerle ilgili söylemleriniz de epeyce yer alıyor, bunun dozunun artması HDP'ye güveni arttıracaktır diye düşünüyorum."

'CHP İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ'

HDP'den Milletvekili aday adayı olmak için başvuran görme engelli yurttaş Serkan Özkan da, "Bir Dersimli olarak CHP'ye eğilimim vardı açıkçası. Ancak CHP inandırıcılığını yitirdi. HDP'nin engeliler konusunda çok net ve hayata geçebilecek söylemleri var, bu söylemlere güç katmak istiyorum. İnşallah partimiz sadece engellilerin değil, tüm toplumsal kesimlerin sesi olur" diye konuştu.

'ASIL GÜÇ BİZ OLACAĞIZ'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da sözlerine, "Bu ilk görüşmemiz değil, artık birbirimizi tanıyoruz, aramızda bir dostluk, kardeşlik hukuku var" diyerek başladı. Demirtaş siyasetin çıkar işleri olarak görüldüğünü belirterek, HDP'nin mevcut anlayışı sorgulayan bir parti olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimleri madem hep birlikte rahatsızız, neden ortak bir siyaset çatısı kurmuyor" diye sorarak, toplumdaki tüm farklı ve ötekileştirilen kesimlerin ayrımcılığa uğradığını söyledi.

Engelli olarak doğulduğunu ancak ayrımcılığa uğrandığını vurgulayan Demirtaş, "Madem çok fazla ayrımcılık var, siyaset bunu kendine dert etmezse, tipik bir STK gibi, karşılıksız, çıkarsız çalışmazsa bütün bu dertleri çözmek mümkün değil. Biz bu anlayıştayız. Gerçekten hepimiz bıktık. Siyaset birileri gelecek, oylarımızı alacak, geri dönecek aynı tas aynı hamam. Asıl güç biz olacağız, bu ülkeyi ayakta tutanlar, bütün yükü taşıyanlar biz olacağız, fakat iş yönetmeye geldiğinde dağınık kalacağız. HDP bu dağınıklığı gidermek istiyor" ifadesinde bulundu.

'İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ CİDDİYE ALMALIYIZ'

Talep eden bir yerde durulması gerektiğine işaret eden Demirtaş, "Ne yapmamız lazım, ya iktidarı dönüştürmemiz, ya da o iktidara gelmemiz lazım. Bunun yolu iktidar yürüyüşünü ciddiye almaktır. Bunu yaparken hep birlikte olursak, fotoğrafta tüm ezilenler olursa işte halk iktidarı geliyor demektir. İktidarı, egemenliği kolektifleştirmemiz lazım. Biz bunu sağlayacak partiyi kurduk, iktidara gelmek istiyoruz. Bu dönem değil belki ama, 2019'da iktidara gelen bir halk hareketi olabiliriz" dedi.

'SEÇİLEBİLECEK BİR YERDEN ENGELLİ ADAY OLSUN İSTİYORUM'

Seçim yaklaştıkça emeğe dair söylemlerin öne çıkacağına dikkat çeken Demirtaş, amaçlarının AKP'yi tek başına iktidar olamayacak noktaya getirmek olduğunu söyledi. Sol bir parti olduklarını ancak toplumun hassasiyetlerini gözeten politikalarla başarılı olabileceklerini dile getiren Demirtaş, "Mutlaka seçilebilen yerlerden engelli adaylarımız olmasını istiyorum. Aday belirleme komisyonunda bunu belirteceğim. Beklentilerinizi seçim bildirgemizde, seçim çalışmalarımızda da öne çıkartacağız. Başaracağımıza inanıyorum" ifadesinde bulundu.

'ENGELLİLERİN HAK MÜCADELENİZİN ÖNCÜ GÜCÜYÜZ'

Engellilerin iyi bir mücadele yürüttüklerine dikkat çeken Demirtaş, son olarak şunları söyledi: "Şu anda geldiğiniz nokta size sunulmuş bir lütuf değil, emeğinizin sonucudur. Dişinizle tırnağınızla geldiğiniz bir yerdir. Mücadele uzun solukludur. Engellilerin hepsi bize oy verecek diye bir şey yok, biz mücadeleyi buradan ele almıyoruz. Engellilerin hak mücadelesinin öncü gücü olarak görüyoruz kendimizi. Yanınızda olduğumuzu bilerek mücadelenizi sürdürün. Ziyaretinizle çok mutlu oldum, bir kere daha teşekkür ediyorum."

Kaynak: DİHA