Sokağa çıkma yasağının devam ettiği  Silopi’de mahalleler, tank, asker ve özel harekât tarafından kuşatma altında.


Dün sabah saatlerinde kaldığı evin kapısı özel harekât polisleri tarafından kırılan Şırnak HDP Milletvekili Ferhat Encü, “AKP kontragerillası halka zulüm ediyor”  ifadelerini kullandı.


Erk Acarer’in Birgün’de yer alan haberine göre,Güvenlik güçlerinin işgal gücü gibi hareket ettiğini belirten Encü,”Kapıyı kırıp misafir olarak kaldığımız eve girdiler. Açıkçası bölgede görev yapanları teşhis etmek mümkün değil. Hepsi maskeli ve hepsi IŞİD’vari bir yaklaşım içindeler.

Kendilerini tam olarak saldırmaya odaklamışlar. Vekil olduğumu söylememe rağmen, üzerime silah doğrultuldu. Bunu yapan da o özel harekât timinin komutanıydı. Açık bir biçimde beni öldüreceğini söyledi.”

‘TEMİZLİK YAPIYORUZ’

Onlara böyle bir yaklaşımın hukuksuz olduğunu söyleyip ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye sordum sözleriyle devam eden HDP vekili; karşılığında; “Biz her yere gireriz, temizlik yapıyoruz” sözleriyle karşılık aldığını ifade etti.”

Encü, bölgede durumun giderek kötüleştiğini de aktardı: “Sokak başlarında tanklar var. Evlerin bahçe duvarlarını onlarla yıkıyorlar.

Burada bu yaklaşım sürer, ev ev girme isteğinde ısrar edilirse, binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olurlar.

Burada bulunan güçler tamamen işgal gücü gibi insanlara halka saldırmaya, mahalleleri yok etmeye, insanları öldürmeye uğraşıyorlar. Bu yol yanlış! Bu sorunu böyle çözemezsin, bin insan öldürsen bile çözemezsin.”

‘ALIŞMAYACAĞIZ’

HDP Vekili Encü yaşananların ileri derecede faşizm olduğundan söz ederek şunları ekledi:

“Ülkede ne hukuk ne de adalet kaldı. Defalarca bugünkü yaşananlara benzer uygulamayla karşı karşıya kaldık. Bu saldırılar ve hukuksuzluklar rutin hale geldi. ‘Kabullenin’ diyorlar.

Ancak bunları kabullenmemiz mümkün değil, direnmeyi sürdüreceğiz. Tarih, bugüne kadar hiçbir diktatörün amacına ulaşamayacağını göstermiştir. AKP’de ulaşamayacak!”