Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Dersim İl Meclisi, dünkü eş zamanlı operasyon ve gözaltılara ilişkin BDP Dersim İl Örgütü'nü ziyaret etti. Ziyaretin ardından gerçekleştirilen "Demokratik Özerklik" panelinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekilli Emine Ayna, bu uygulamaların AKP hükümetinin sonunu getireceğini belirtti.

"Faşist ve ırkçı AKP hükümeti ile onun faşist ve ırkçı Başbakanı Erdoğan, bir gidip bin gelmemizle uğraşıyor. Bir ölüp bin çoğalmamızla uğraşıyor" diyen Ayna, "Erdoğan, Çiller gibi gitmeyi özleyecektir. Bu halkın bu zulüm karşısındaki intikamı çok kötü olacaktır. Diğer hükümetler bize zulüm etmedi mi? Etti. Ama hiçbiri bu halkı kandırmadı," şeklinde konuştu.

"Demokratik Özerklik" projesinin nasıl hayata geçirileceği konusunda açıklama yapan Ayna şu açıklamalarda bulundu:

"Devlet kurma gibi bir amacımız yok. Ama Türkiye'de yaşarken kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Dünyada bunun birçok örneği var. O örnekler ülkeleri bölmemiş ve parçalamamıştır. Ancak anadilde eğitim isteyen Kürtlere zorla devlet olun diyorlar. Resmen savaş istiyorlar. Ne kadar kan dökersen o kadar sahip olursun diyorlar." (yuksekovahaber)