Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP, SYKP, Yeşil Sol Parti ve HDK eş başkanları, sözcüleri ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gözaltıların 11 Şubat’a gerçekleştirilecek HDP 3. Olağan Kongresi’ne yönelik olduğunu ifade eden Gürkan, operasyonunun siyasi olduğunu söyledi.

Gözaltıların muhalefeti susturmaya yönelik olduğunu savunan Gürkan,” ESP, SYKP, Yeşil Sol Parti ve HDK eş başkanları, sözcüleri ve yöneticilerinin gözaltına alınması son zamanlarda yoğunlaşan, muhalefetin susturulmasına yönelik operasyonun bir parçasıdır. Bu gözaltıların HDP’nin Pazar günü yapılacak kongresine çok az bir zaman kala gerçekleştirilmesinin katılımı engellemek ve 6 milyon kişinin oy verdiği bir partinin siyasi faaliyetini bilinçli olarak sekteye uğratmak anlamına geldiği açıktır” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’ın açıklaması şöyle:

“Siyasi temsilciler serbest bırakılsın, siyaset yapma hakkı engellenemez.

ESP, SYKP, Yeşil Sol Parti ve HDK eş başkanları, sözcüleri ve yöneticilerinin gözaltına alınması son zamanlarda yoğunlaşan, muhalefetin susturulmasına yönelik operasyonun bir parçasıdır. Bu gözaltıların HDP’nin Pazar günü yapılacak kongresine çok az bir zaman kala gerçekleştirilmesinin katılımı engellemek ve 6 milyon kişinin oy verdiği bir partinin siyasi faaliyetini bilinçli olarak sekteye uğratmak anlamına geldiği açıktır.

Vekillerinin bir kısmının ve eş başkanlarının uzun süredir tutuklu olduğu, milletvekilliğinin düşürülmesinin sıradanlaştığı HDP’nin bileşenlerine yapılan bu muamele en küçük bir kırıntısını bile bırakmamak kaydıyla demokrasinin tasfiyesinde gelinen aşamayı da göstermektedir.

Gözaltına alınan bütün parti yöneticilerinin bir an önce serbest bırakılmasını istiyor, Meclise 3. Parti olarak giren HDP’nin kongresinin başarıyla sonuçlanmasını diliyoruz.

Partiler, kitle ve meslek örgütleri, sendikalar üzerindeki baskılar, siyasi temsilciler üzerinde gözaltı ve tutuklamaların bir Demokles Kılıcı gibi tutulması bunları uygulayanların umduğunun tersine, kendilerine bir yarar sağlamayacaktır. Demokrasi için mücadelemiz sürecektir.”

NE OLMUŞTU?

Bu sabah yapılan polis baskınlarında HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş sözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi ve HDP PM üyesi Orhan Çelebi’nin İstanbul’daki adreslerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Demokrat Haber/İstanbul