Torba Yasa'sına karşı Ankara'da emekçilere yönelik saldırıları yürüyüşle protesto eden EMEK Partisi üyeleri, diktatör Mübarek rejimine karşı, mücadele veren emekçi halkı selamladı.

İSTANBUL- Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen EMEK Partisi İstanbul İl Örgütü üyeleri, “Tazyikli su, gaz bombalı, coplu torba yasaya hayır” ve “Ostim'de yaşanan kaza değil, iş cinayetidir” ve “Bin Ali, Mübarek... Erdoğan sıra sana da gelecek” yazılı pankartlar açtı.

Emekçilere yönelik saldırıları protesto eden parti üyeleri “Her yer Tunus heryer direniş”, “Tayip sonun Mübarek olsun”, “Tunus'a selam direnişe devam”, “İş ekmek özgürlük” sloganları eşliğinde Taksim Tramvay Durağı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

EMEK Partisi İstanbul İl Ögütü Başkanı Güven Gerçek, tüm dünyada Tunus, Mısır ve diğer arap ülkelerinde baş gösteren halk isyanlarının konuşulduğu sırada, Türkiye'nin başkentinde, OSTİM'de yaşanan patllamalarla sarsıldığını söyledi.

Gerçek, “Devleti yönetenler yine aymazlık içindeler. Onlara göre Organize sanayi son model sistemlerle yapılmış! Yani olay yine 'Takdiri ilahi'den sayılıp geçiştirilmek istenmektedir. 'Gerekli incelemeleri başlatacağız' demek de formaliteden öteye geçmemektedir. Tüm dünya Şili'deki madencilerin kurtarılmasına tanık oldu. Acaba siz göçük altında madenci yurttaşlarımıza kaç ayda ulaştınız? Peki, Davutpaşa'da yaşanan patlamada ölen işçilerin soruşturmasında hangi aşamadasınız? Evet, hükümeti ve çalışma Bakanlığını tebrik etmek lazım. Çünkü Davutpaşa'nın üzirenden üç yıl geçmesine rağmen sadece kimlik tespiti yapmayı başarabildiler” dedi.

Davutpaşa ve Ostim'de yaşananların birer “iş cinayeti” olduğunu dile getiren Gerçek, sorumluların ise kar uğruna gözünü karartan patronlarla onların menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan AKP hükümeti olduğunu söyledi.

Tunus, Mısır ve Yemen halkının direnişini selamlayan İl Başkanı, “Bu saatten sonra Kuzey Afrika'da ve Ortadoğu'da diktatörlere yer yoktur. Ama bu coğrafyada aynı zamanda ABD, AB ve işbirlikçilerine de yer yoktur” diye konuştu. Tüm emekçileri işsizliğe, yoksulluğa, hak gasplarına, anti-demokratik uygulamalara karşı, birleşmeye, direnmeye mücadeleye çağırdı.

ETHA